ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ansa: «Μέγας Αλέξανδρος, το αίνιγμα αρχίζει να λύνεται»

Ansa: «Μέγας Αλέξανδρος, το αίνιγμα αρχίζει να λύνεται»

«Μέγας Αλέξανδρος, το αίνιγμα αρχίζει να λύνεται» γράφει σήμερα το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, με αναφορά στις τελευταίες αποκαλύψεις της ανασκαφής στην Αμφίπολη.

«Ο εντυπωσιακός τύμβος που αποκαλύφθηκε στον λόφο Καστά, κοντά στην Αμφίπολη της βόρειας Ελλάδας, συνεχίζει να επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις», αναφέρει το Ansa.

Το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ιταλίας προσθέτει ότι «σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, στην τρίτη υπόγεια αίθουσα η οποία αποκαλύφθηκε πρόσφατα, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν έναν ανθρώπινο σκελετό, το φύλο του οποίου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Μπορεί όμως να βοηθήσει στο να λυθεί το κύριο μυστήριο του μεγαλοπρεπούς αυτού τύμβου, να μας αποκαλύψει την ταυτότητα του προσώπου που έχει ταφεί σε αυτόν».

Το ιταλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι η απάντηση μπορεί να δοθεί από το DNA των οστών, ώστε να εξακριβωθεί τυχόν συγγενική σχέση με την οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το Ansa υπογραμμίζει, τέλος, ότι η υπεύθυνη των ανασκαφών, αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, έχει δηλώσει ότι οι ανασκαφές θα συνεχισθούν «διότι ο αρχαιολογικός αυτός χώρος επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις».

Σχετικές ειδήσεις