ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Λάιζα Μινέλι έγινε 70!

Η Λάιζα Μινέλι έγινε 70!

Μια από τις πιο διάσημες αμερικανίδες από τον χώρο του θεάματος, η Λάιζα Μινέλι, έκλεισε χθες 70 χρόνια ζωής.

Παρά τις πολλές περιπέτειες με την υγεία της τα τελευταία χρόνια η κόρη της ηθοποιού Τζούντι Γκάρλαντ και του σκηνοθέτη Βιντσέντε Μινέλι δεν έχει χάσει το χιούμορ της. Και έτσι γιόρτασε το «Minnelium», όπως είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα New York Post.

H Λάιζα Μινέλι έγινε γνωστή ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής της λόγω των διάσημων γονιών της, ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια της εποχή τους. Στενός της φίλος και καθοδηγητής της θεωρείται ο γάλλος τραγουδιστής και ηθοποιός Σαρλ Ασναβούρ, ενώ η ίδια υπήρξε αδελφική φίλη με μυθικές προσωπικότητες της αμερικανικής σόου μπιζ, όπως ο Φρανκ Σινάντρα ή ο Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ.

Κατά τη διάρκεια της πολυτάραχης καριέρας της βραβεύθηκε με Όσκαρ, Γκράμι, Έμι και Τόνι. Όταν την ρωτούν για τους στόχους της μετά από τόσες επιτυχίες απαντά: «Να γίνω ακόμα καλύτερη!» Αναφερόμενη στους γονείς της η Λάιζα Μινέλι λέει: «Από τη μητέρα μου πήρα τη ζωντάνια, από τον πατέρα μου το χάρισμα να ονειρεύομαι και από τους δύο το χιούμορ!» Η αμερικανίδα γίνεται πολύ γρήγορα σταρ του Μπρόντγουεϊ και δημοφιλής πριν οι άοκνες προσπάθειές της στεφθούν στις αρχές του 1972 με Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Καμπαρέ». Αναπολώντας τα γυρίσματα της ταινίας στο Μόναχο κάνει λόγο για «την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της».

«Θα επαναλάμβανα τα ίδια ακριβώς λάθη»

Την τεράστια επιτυχία διαδέχονται δύσκολα χρόνια. Τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο δεν της προσφέρουν πια ρόλους, ενώ στην προσωπική της ζωής δεν βρίσκει την ασφάλεια και την αγάπη που αναζητεί. Παντρεύεται και χωρίζει τέσσερις φορές. Ο κατάλογος με τις ασθένειες και τις εγχειρήσεις της έχει παρόμοιο μήκος με εκείνο των ρόλων που υποδύθηκε σε πάμπολλες ταινίες. Και σαν να μην έφθανε αυτό η Λάιζα Μινέλι είχε να πολεμήσει και με καταχρήσεις. Το ποτό, τα ναρκωτικά και η παχυσαρκία συνοδεύουν τη ζωή της μέχρι και σήμερα. Μόλις πριν από ένα χρόνο, σε ηλικία 69 ετών, εισήχθη και πάλι σε κλινική αποτοξίνωσης.
Όμως η Λάιζα Μινέλι δεν παραιτείται και δεν το βάζει κάτω! Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα δίνει τη μάχη της με αισιοδοξία. Όπως λέει η ίδια, «είχα πάντα μια δυνατή πίστη. Νομίζω ότι πρέπει πάντα να σκέπτεσαι θετικά, να μαθαίνεις συνεχώς κάτι καινούργιο, να εκτιμάς κάθε μέρα εκ νέου τη ζωή σου και να την απολαμβάνεις».
Τα τελευταία χρόνια η Λάιζα Μινέλι έχει αποτραβηχτεί πια από τα φώτα της δημοσιότητας. Στο πρόσωπό της είναι εμφανή τα σημάδια των τελευταίων δεκαετιών. Ωστόσο δεν κουράζεται να τονίζει ότι «η ζωή μοιάζει τελικά με καμπαρέ. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει και αν αυτό που θα συμβεί είναι τελικά καλό. Νομίζω όμως ότι αν είχα την ευκαιρία να ξαναζήσω, θα επαναλάμβανα τα ίδια ακριβώς λάθη!».

πηγη DW

Σχετικές ειδήσεις