ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέντε κρυφά καφέ - κήποι Μουσείων στην Αθήνα

Πέντε κρυφά καφέ - κήποι Μουσείων στην Αθήνα

Οι δροσεροί κήποι των μεγάλων μουσείων της Αθήνας είναι μία καλή λύση αν θέλεις να αποφύγεις τη ζέστη που έρχεται.

Στο κέντρο της πόλης θα βρεις πολλά μικρά καταφύγια, για να δροσιστείς μ’ έναν παγωμένο καφέ, να διαβάσεις το βιβλίο σου, να συναντήσεις κάποιον φίλο, ή να ξαποστάσεις από τα ψώνια στο κέντρο. Συγκεντρώσαμε τις πιο πολυσύχναστες αλλά και τις πιο ήσυχες αυλές για να χαλαρώσεις ανενόχλητη.

Museum Café– Μουσείο Γουλανδρή

kafe

Αν βρεθείς στα Βόρεια, κάνε μια στάση στο Μουσείο Γουλανδρή. Καστανιές, πλατάνια, κέδροι, αμυγδαλιές αλλά και η γραφική λίμνη με τα νούφαρα συνθέτουν μια πραγματική όαση δροσιάς στο κέντρο της Κηφισιάς. Λειτουργεί από νωρίς το πρωί, σερβίροντας καφέ, χυμούς, χειροποίητο παγωτό αλλά και πλούσιο brunch που περιλαμβάνει από σπιτικά γλυκά μέχρι αυγά και μπέργκερ. Το βράδυ ο χώρος γίνεται πιο ατμοσφαιρικός με ωραίο φωτισμό, ότι πρέπει για μια χαλαρή έξοδο με την παρέα σου. Δοκίμασε κάποιο από τα ροφήματα ή τα πρωτότυπα κοκτέιλ.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή: 10:00 - 24:00, Δευτέρα: Κλειστά
Διεύθυνση: Λεβίδου 13, Κηφισιά, Τηλ.: 210 8011170
http://www.gnhm.gr/visit/museum-cafe/

Café Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

cc4b

Το συγκεκριμένο καφέ βρίσκεται στο υπόγειο σε μια κατάφυτη εσωτερική αυλή με δενδρολίβανα, ροδιές και τριανταφυλλιές Ο κήπος του ανανεώθηκε πρόσφατα, και έτσι ανάμεσα στα αγάλματα και τα ψηφιδωτά, θα βρεις 700 νέα φυτά τα οποία αναφέρονται στην ελληνική μυθολογία. Εδώ, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, στη σκιά με ησυχία, να δουλέψεις ή να διαβάσεις σε ένα όμορφο περιβάλλον.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 08:00-20:00
Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 10682, Τηλ.: 213214 4891
http://www.namuseum.gr/visiting/caffe-gr.html

Κήπος του Νομισματικού Μουσείου

Μπορεί να βρίσκεται στην Πανεπιστημίου, μέσα στην κίνηση και τη φασαρία, αλλά πίσω από την επιβλητική σιδερένια πόρτα του θα ανακαλύψεις έναν άλλο κόσμο και έναν μυστικό κήπο με σκιερές ομπρέλες για να κάνεις ένα ευχάριστο διάλειμμα στην καρδιά της Αθήνας. Στον κατάλογο θα βρεις δροσερές σαλάτες, ελαφριά σνακ και παγωμένα ροφήματα. Αξίζει να επισκεφτείς το καφέ το βράδυ, καθώς διοργανώνονται ενδιαφέρουσες μουσικές βραδιές. Αυτή την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 21:00 ο Αδάμ Τσαρούχης εμφανίζεται ζωντανά με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα και την επόμενη Πέμπτη την ίδια ώρα, τη σκυτάλη παίρνει η Γιάννα Βασιλείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και τις περισσότερες φορές ο χώρος είναι γεμάτος για αυτό μην ξεχάσεις να κάνεις κράτηση.

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη σελίδα: https://www.facebook.com/cafenomismatikomouseio/

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο: 9:00-23:00, Kυριακή: 9:00-20:00
Διεύθυνση: Πανεπιστημίου12, Τηλ.: 210 3610067
www.nma.gr/anapsiktirio.htm

Καφέ-μπιστρό «ILISSIA»- Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Πρόκειται για τον πιο ευρύχωρο κήπο που θα συναντήσεις στην περιοχή με θέα τη βίλα Ιλίσια της Δουκίσσης Πλακεντίας, κρυμμένο δίπλα σε μια από τις πιο πολύβουες λεωφόρους του κέντρου. Μπορείς να κλείσεις ένα επαγγελματικό ραντεβού, να δουλέψεις στα τραπεζάκια ενώ απολαμβάνεις σπιτικά γλυκά όπως τιραμισού και κορμό ή άλλες γευστικές προτάσεις που συγκεντρώνει το προσεγμένο μενού. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα το καφέ λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ώρες λειτουργίας: Κυριακή- Πέμπτη: 09:00 -20:00, Παρασκευή- Σάββατο: 09:00-24:00
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα, τηλ: 213 213 9607, 211 012 0441-2.
http://www.byzantinemuseum.gr/el/cafe/

Black Duck Garden

Ο κήπος του Μουσείου της Πόλεως είναι ο,τι απέμεινε από τον πρώτο δημόσιο κήπο της πρωτεύουσας που δημιουργήθηκε το 1836 γύρω από την πρώτη κατοικία του Όθωνα και της Αμαλίας. Βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος και αποτελεί έναν από τους πιο καλαίσθητους χώρους στην πόλη με υπαίθριο μπαρ, όμορφη διακόσμηση και άνετους καναπέδες κάτω από τα δέντρα.

Δευτέρα- Κυριακή: 10:00- 2:00
Διεύθυνση: Παπαρρηγοπούλου 7, Πλ. Κλαυθμώνος, τηλ: 210 3246164, http://blackduckgarden.gr/

Αφού χαλαρώσεις στο καφέ, δοκίμασε να επισκεφτείς και τις αίθουσες των μουσείων. Θα ανακαλύψεις ξανά την ιστορία της πόλης σου, μέσα από ενδιαφέροντα εκθέματα αλλά και μόνιμες ή περιοδικές εκθέσεις που μπορεί να είχες προσπεράσει. Ρίξε μια ματιά στις σελίδες τους για να ενημερωθείς για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που φιλοξενούν αυτή την περίοδο.