ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στις Αρχάνες

Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στις Αρχάνες

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους IndieCrete, θα πραγματοποιηθεί στις Αρχάνες Ηρακλείου, από τις 19 ως τις 21 Αυγούστου.

Πρόκειται για το πρώτο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου που διοργανώνεται στην Κρήτη και αποτελεί "open air" φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στον θερινό κινηματογράφο «Παράδεισος», στις 'Ανω Αρχάνες.
Οι κατηγορίες του Φεστιβάλ είναι: δράμα, κωμωδία, κοινωνικά δικαιώματα, επιστημονική φαντασία και γυναίκες σκηνοθέτιδες.
«Εξαιρετική ήταν η υποδοχή του φεστιβάλ από τον κινηματογραφικό κόσμο, αφού η οργανωτική επιτροπή δέχτηκε πάνω από 1300 ταινίες από όλο τον κόσμο, με 35 από αυτές να συμμετέχουν στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα. Πρόκειται για ταινίες από την Κίνα, την Ισπανία, την Αμερική, τον Καναδά, τις Φιλιππίνες, την Αγγλία κ.α. Αρκετές αποστολές έχουν ήδη προγραμματίσει την επίσκεψή τους στο Φεστιβάλ» τονίζουν οι οργανωτές του.
Επίσης, αναφέρουν ότι ο χαρακτήρας του φεστιβάλ θα είναι διαγωνιστικός, ενώ ταυτόχρονα με τις προβολές των ταινιών θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις και workshops, με εισηγητές διακεκριμένους κινηματογραφιστές, όπως, μεταξύ άλλων, Igor Korosec (Ηθοποιός-Η.Π.Α.), Γρηγόρης Καραντινάκης (Σκηνοθέτης - Ελλάδα) και Κωστής Νικολόπουλος (Διευθυντής Φωτογραφίας - Ελλάδα).
Η Κριτική Επιτροπή, η οποία έχει επιφορτιστεί με το έργο της κρίσης και της τελικής επιλογής των ταινιών, αποτελείται από γνωστούς Έλληνες κινηματογραφιστές και ανθρώπους που κινηματογραφικού χώρου γενικά, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και επιτυχίες στο ενεργητικό τους.
Ειδικότερα, τη φετινή κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ θα αποτελέσουν οι: Θέμις Μπαζάκα (ηθοποιός), Γρηγόρης Καραντινάκης (σκηνοθέτης), Κωστής Νικολόπουλος (διευθυντής φωτογραφίας).
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Πάλλη. Την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελούν οι Nickolay Dorozhkin (τεχνική διεύθυνση), Μανόλης Βάρδας (event manager), Φανή Καλαθάκη (υπεύθυνη επικοινωνίας), Ευαγγελία Μπαστάκη, Μιχάλης Αλεξάκης.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών - Αστερουσίων, τον Σύλλογο Βαθυπέτρου και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.