ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιώργος Κιμούλης απέναντι στη λογοκρισία

Ο Γιώργος Κιμούλης απέναντι στη λογοκρισία

Με φόντο την Ακρόπολη, ο Γιώργος Κιμούλης μας καλεί να προβληματιστούμε για τα όρια του επιτρεπτού λόγου και να εξετάσουμε τη λογοκρισία απέναντι στο λόγο και την κρίση.

Πρόκειται για το τηλεοπτικό σποτ του 3ου Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», το οποίο οργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Η φετινή διοργάνωση έχει τίτλο «Η λογοκρισία απέναντι στον λόγο και την κρίση. Τα όρια του επιτρεπτού λόγου» και θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 16 Ιουλίου, στο Γαύριο της Άνδρου.

Ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής πρωταγωνιστεί στο σποτ, το οποίο θα προβληθεί από την ΕΡΤ που είναι και χορηγός επικοινωνίας. Τα γυρίσματα έγιναν πριν από μερικές ημέρες στις παρυφές της Ακρόπολης, στον κήπο του Dionysos Zonar’s, έχοντας πανοραμική θέα στον ιερό βράχο και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Ο κ. Κιμούλης ανταποκρίθηκε ευγενώς στο κάλεσμα των υπευθύνων του 3ου Θερινού Πανεπιστημίου, της κ. Νικολέττας Τσιτσανούδη, Ακαδημαϊκής Διευθύντριας και του κ. Γιάννη Μαμάη, Διευθυντή του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού προγράμματος, ενώ την παραγωγή ανέλαβε ο κ. Πάνος Μανωλίτσης και η εταιρεία τηλεοπτικών εκπομπών Production House.

Το 3ο Θερινό Πανεπιστήμιο επιδιώκει να αναδείξει ένα διαχρονικό θέμα αιχμής που σχετίζεται με τη λογοκρισία σε όλες τις μορφές του λόγου. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και δημοσιογράφους. Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο nitsi@cc.uoi.gr ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα summerschool.ac.uoi.gr

Σχετικές ειδήσεις