ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την 1η Σεπτεμβρίου η εκδήλωση της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο Ηρώδειο

Την 1η Σεπτεμβρίου η εκδήλωση της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο Ηρώδειο

Θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Ηρώδειο η εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο επανήλθε με νέα γνωμοδότηση.

Η μουσική εκδήλωση στο Ηρώδειο που είχε ζητήσει ο Σύλλογος θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) βρήκε τελικά λύση στο θέμα που ανέκυψε, όταν το αρχικό αίτημα του Συλλόγου για την παραχώρηση του μνημείου στις 20 Σεπτεμβρίου δεν έγινε αποδεκτό από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ακολούθως από το ΚΑΣ.

Ωστόσο, το Συμβούλιο επανήλθε με νέα γνωμοδότηση, καθώς, όπως πληροφορούσε πριν λίγες ημέρες το υπουργείο, «το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο μνημείο κατά τη φθινοπωρινή περίοδο οριστικοποιείται κάθε έτος κατόπιν σειράς συνεδριάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο εξετάζει τροποποιήσεις μετά την αρχική συνεδρίαση, τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως στις ημερομηνίες». Παράλληλα, τόνιζε ότι «το ΥΠΠΟΑ, αναγνωρίζοντας τη σημαντική φιλανθρωπική προσφορά του Συλλόγου "Η ΕΛΠΙΔΑ", βρίσκεται σε συνεννόηση με την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς και με τον Σύλλογο, για την εξεύρεση εναλλακτικής πρότασης».

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση την 1η Σεπτεμβρίου, μετακινήθηκε το αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν στις 10 Οκτωβρίου, μετά από παράκληση των διοργανωτών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις