ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ στην Αττική

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ στην Αττική

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών), σημειώθηκε στις 08:32 το πρωί της Παρασκευής (16/1) στην Αττική.

Αρχικά το επίκεντρο δόθηκε στο βόρειο κομμάτι του Υμηττού, κοντά στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο ήταν στο Μαρούσι, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha, ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γαλάτσι.

Το μέγεθος της δόνησης ήταν μικρό, ωστόσο ήταν ικανό για να αναστατώσει μεγάλο μέρος των κατοίκων του Λεκανοπεδίου καθώς το επίκεντρο εντοπίζεται 7χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας.

Το EMSC δίνει το σεισμό στα 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο το Γαλάτσι.

seismos1

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7χλμ.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στο Διόνυσο Αττικής.

Έκπληκτοι οι σεισμολόγοι

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα το συγκεκριμένο ρήγμα είναι γνωστό από προηγούμενες δονήσεις, ενώ οι υπεύθυνοι του Γεωδυναμικού δηλώνουν έκπληκτοι από την περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός, καθώς μόνο πριν 20 ημέρες η περιοχή έδωσε ξανά έναν μικρό σεισμό.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο Mega τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Είναι ένα μικρό ρήγμα από τα πολλά ρήγματα που έχει το λεκανοπέδιο», επισήμανε, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Θανάσης Γκανάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογραμμίζοντας πως δεν δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά μικρές σεισμικές δονήσεις.

«Από 16 Νοεμβρίου έχουν γίνει 31 δονήσεις με μικρά μεγέθη», είπε χαρακτηριστικά.

Δύο ώρες εκτός σχολικών αιθουσών οι μαθητές στα σχολεία της διεύθυνσης εκπαίδευσης της Β΄Αθήνας

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής, λόγω του σεισμού στις 08:32 το πρωί (16 Ιανουαρίου 2015) , ο οποίος έγινε αισθητός στο Λεκανοπέδιο και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε επίκεντρο το Μαρούσι.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωση που εξέδωσε « από τον σεισμό δεν κατεγράφησαν ζημιές ή τραυματισμοί. Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής».

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της διεύθυνσης εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας (Χαλανδρίου – Φιλοθέης, Βριλησσίων – Μελισσίων, Π. Πεντέλης - Ν. Πεντέλης, Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας, Πεύκης – Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας - Ν. Ηρακλείου, Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης, Παπάγου – Ψυχικού, Χολαργού - Αγίας Παρασκευής) κατόπιν συνεννοήσης με την Περιφέρεια έμειναν για δύο ώρες εκτός σχολικών αιθουσών

Σχετικές ειδήσεις