ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ώρες αγωνίας για 2,5 ετών παιδί που παρουσίασε ενδείξεις σηψαιμικού σοκ

Πάτρα: Ώρες αγωνίας για 2,5 ετών παιδί που παρουσίασε ενδείξεις σηψαιμικού σοκ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών μεταφέρθηκε το μόλις 2,5 ετών κοριτσάκι που παρουσίασε ενδείξεις σηψαιμικού σοκ. Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο Κέρκυρας τα ξημερώματα της Τρίτης (03/12).

Σύμφωνα με το patrisnews, oι θεράποντες ιατροί που διέγνωσαν την κρισιμότητα της υγείας του, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του, ενώ ζήτησαν τη συνδρομή αεροσκάφους C-130 για την αεροδιακομιδή του παιδιού στο Πανεπιστημιακού Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Το αεροσκάφος έφτασε στην Κέρκυρα, αλλά κατέστη αδύνατη η προσγείωσή του λόγω της χαμηλής νέφωσης που επικρατούσε τις πρώτες μεσημβρινές ώρες στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας.

Τελικά το μικρό κοριτσάκι διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με συνοδεία παιδίατρου και αναισθησιολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

«Είμαστε αισιόδοξοι είναι σταθεροποιημένο και υποστηρίζεται μηχανικά. Αυτή η ηλικία είναι ευάλωτη» δήλωσε στο tempo24 ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης. «Είναι συνηθισμένο προφανώς κάποιο μικρόβιο που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Μια σηψαιμία που δεν είναι έξω από τα όρια της ιατρικής στα πλαίσια της ιατρικής. Συγχαρητήρια στο ΕΚΑΒ και στους ιπτάμενους που υπερβάλλουν εαυτό για να σώζουν παιδάκια» πρόσθεσε.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πώς θα διαμορφωθούν τα ποσά – Ποιοι θα πάρουν έως και 1.000 ευρώ

«Ραντεβού» Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Λονδίνο: Η ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού

Σχετικές ειδήσεις