ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Διπλασιάζεται ο αριθμός των λαϊκών αγορών για να αποφευχθεί συνωστισμός

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Διπλασιάζεται ο αριθμός των λαϊκών αγορών για να αποφευχθεί συνωστισμός

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Ακόμη τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στον καταυλισμό ρομά στη Λάρισα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αναφορικά με την εικόνα της πανδημίας στην Λάρισα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε μεταξύ άλλων ότι στο σύνολο των 330 τεστ που έχουν γίνει, τέσσερα άτομα έχουν εντοπιστεί θετικά στον ιό.

Συνολικά τα κρούσματα είπε ο κ. Χαρδαλιάς είναι 25 και συμπλήρωσε ότι τα 16 από αυτά νοσηλεύονται σε κέντρο αποκατάστασης.Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως οι έλεγχοι δεν χαλαρώνουν, το αντίθετο, γι αυτό και αφαιρούνται οι άδειες λειτουργίας 4 λαϊκών αγορών, που παραβίασαν τους όρους λειτουργίας.

«Eίμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Τα πάντα παραμένουν οριακά και δεν έχουμε κανένα περιθώριο χαλάρωσης, Ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης με τον κ. Σωτήρ Τσιόδρα όπου ανακοινώθηκε πως ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα είναι 93.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε πω διπλασιάζεται ο αριθμός των λαϊκών αγορών προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω συνωστισμός.

Στις 111 που λειτουργούν σήμερα θα προστεθούν επιπλέον 111 παράλληλες λαϊκές αγορές, που θα λειτουργούν τις ίδιες ώρες αλλά σε άλλα σημεία του κάθε δήμου. Ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση επισήμανε ότι οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές θα συνεχιστούν και θα είναι ενδελεχείς.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός: Καραντίνα μέχρι τον Ιούνιο; Τα στοιχεία που δείχνουν ότι πάμε σε νέα παράταση των μέτρων

Κορονοϊός: Έτσι εξαπλώθηκε η πανδημία σε όλο τον κόσμο - Ο φονικός «ασθενής 31» και η αίρεση

«Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και στις εισόδους της χώρας. Χθες 214 άτομα ήρθαν στην χώρα μας με τέσσερις πτήσεις, είχαμε ένα θετικό κρούσμα. Μειώνεται ο αριθμός όσων είναι σε καραντίνα. Σχεδόν 5.500 παραμένουν σε καραντίνα σε όλη τη χώρα. Πρέπει να περάσουμε από τη φάση της επιμονής στη φάση της υπομονής. Δεν πρέπει να γκρεμίσουμε όσα έχουμε χτίσει ως τώρα».

«Είναι ώρα για ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια στο κοινό σκοπό» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Εδώ περνά την καραντίνα - Αντέχεις να δεις τις φωτογραφίες;