ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 93 θάνατοι στην Ελλάδα - 72 νέα κρούσματα - 2.081 στο σύνολο

Κορονοϊός: 93 θάνατοι στην Ελλάδα - 72 νέα κρούσματα - 2.081 στο σύνολο
Intime News

Κορονοϊός: Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, 72 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα το Σάββατο (11/04), με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.081. Από αυτά, 535 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 796 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τρεις ακόμη συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανόντων να ανέρχεται πια σε 93 εκ των οποίων 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 75 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 15 έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες λειτουργούν και αυτή η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να αλλάξει. Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι σημαντικό όλοι μας να κρατήσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία, αλλά με σεβασμό στα όσα πρέπει να εφαρμόζονται. «Η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να σταματήσει, είναι νίκη όλων μας» τόνισε.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι από το εξωτερικό είχαμε κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα σχετικά με τη χρήση ενός ενδοφλέβιου φαρμάκου στο οποίο έχει και πρόσβαση η χώρα μας.

Και πρόσθεσε: «Το μήνυμα μένω στο σπίτι δεν αλλάζει. Το περπάτημα είναι υγεία, μπορούμε να περπατήσουμε τηρώντας τις αποστάσεις. Το να τηρήσουμε τις αποστάσεις γίνεται δύσκολο, δεν μπορούν οι παρέες να ανακατεύονται να συνωστίζονται ο ένας κοντά στον άλλο. Το πιο σημαντικό από όλα μέσα στην πανδημία είναι να προστατεύονται οι ευπαθείς ομάδες, να αποφύγουν την έκθεση όσο γίνεται περισσότερο».

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας καταδίκασε τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας σημειώνοντας πως είναι ανεπίτρεπτα: «Θα προτιμούσα να περπατήσω έξω για να καταπραΰνω τον θυμό μου και ας πάρω πρόστιμο πάρα να κάνω κακό στον άνθρωπό μου». Και έστειλε το μήνυμα: «Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού».

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός: Καραντίνα μέχρι τον Ιούνιο; Τα στοιχεία που δείχνουν ότι πάμε σε νέα παράταση των μέτρων

Κορονοϊός: Έτσι εξαπλώθηκε η πανδημία σε όλο τον κόσμο - Ο φονικός «ασθενής 31» και η αίρεση

Χαρδαλιάς: Διπλασιάζεται ο αριθμός των λαϊκών αγορών

Στη Λάρισα καταγράφηκαν επιπλέον 4 θετικά κρούσματα, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ανέφερε επίσης πως τα κρούσματα αυτά μαζί με τα 21 και τους 29 ελέγχους που έχουν γίνει δίνουν τη συνολική εικόνα 362 τεστ, 25 θετικά κρούσματα.

Ακόμα ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε η αύξηση αριθμού των λαϊκών αγορών από τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα στην Αττική να είναι πλέον σε λειτουργία 222. Ανακοίνωσε επιπλέον ότι αναστέλλονται για 10 ημέρες, τέσσερις λαϊκές σε όλη την Ελλάδα.

«Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως τα πάντα παραμένουν οριακά, αναφέροντας ότι τα δεδομένα σταθμίζονται σε 12ωρη βάση.

Επίσης, επισήμανε πως «ο βαθμός επιφυλακής και εγρήγορσης είναι υψηλός».

Διαμήνυσε ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται και τόνισε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Εδώ περνά την καραντίνα - Αντέχεις να δεις τις φωτογραφίες;