ΕΛΛΑΔΑ

Δρακόντεια μέτρα στην Ευελπίδων: Στα δικαστήρια οι δύο για την «επίσκεψη» στο γραφείο της Νικολάου

Δρακόντεια μέτρα στην Ευελπίδων: Στα δικαστήρια οι δύο για την «επίσκεψη» στο γραφείο της Νικολάου

Αντιεξουσιαστές έχουν απευθύνει κάλεσμα στις 11:30 για συμπαράσταση στους δύο συλληφθέντες μετά την «επίσκεψη» στο γραφείο της Σοφίας Νικολάου

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ενόψει της μεταγωγής των δύο συλληφθέντων για την επίθεση στο γραφείο της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου το μεσημέρι της Τρίτης στο Κολωνάκι.

Για την καταδρομική «επίσκεψη» με μηχανάκια έχουν συλληφθεί ένας πολύ γνωστός αντιεξουσιαστής και άλλο ένα άτομο από την Ιταλία.

Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της εξύβρισης και της απειλής.

Σημειώνεται ότι η ομάδα των ατόμων πέταξε φέιγ βολάν για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Οι δύο συλληφθέντες υπογράφουν κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Οι αστυνομικοί που την προστατεύουν για να μπορεί να διαπράττει ανενόχλητη το δολοφονικό της έργο μας συνέλαβαν. Με αυτήν την παρέμβαση επιχειρήσαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες έγκλειστους-έγκλειστες των φυλακών. Σ’ εκείνους και εκείνες που οι ζωές τους για το σύστημα παραμένουν διαχρονικά αναλώσιμες και απαξιωμένες. Η γ.γ. εγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου αποτελεί ένα λαομίσητο πρόσωπο για την κοινωνία και ειδικά για τους έγκλειστους και τις έγκλειστες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός- Χατζάκης: Πιθανές εστίες διασποράς τα ρεβεγιόν των 9 ατόμων - «Παίζουμε με την τύχη»