ΕΛΛΑΔΑ

Μαραγκάκης – πρόεδρος ΣΑΤΑ στον Alpha 98,9: Η δουλειά μας έχει πέσει 90%

Μαραγκάκης – πρόεδρος ΣΑΤΑ στον Alpha 98,9: Η δουλειά μας έχει πέσει 90%

Τα μελανά σημεία των επιπτώσεων από την covid 19 περιέγραψε ο πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) κ. Βασίλης Μαραγκάκης

Όπως εξήγησε ο κ. Μαραγκάκης τα ταξί είναι πλέον σταθμευμένα στα πάρκινγκ και χωρίς δουλειά στις πιάτσες, περιμένοντας 2 και 3 ώρες για να πάρουν κάποιον πελάτη. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ τους υποχρεώνει να παίρνουν μόνο ένα άτομο στο ταξί, ενώ δεν τους δίνει κανένα επίδομα όπως συμβαίνει στις άλλες κατηγορίες επαγγελματιών.

Τόνισε ότι είναι σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, όμως τα αιτήματά τους προς τον ΕΟΔΥ για να αυξηθεί ο αριθμός των πελατών ανά κούρσα, έχουν πέσει όλα στο κενό. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτή τη λογική, δεν μας αφήνουν να πάρουμε στο ταξί ούτε τη σύζυγό μας, ούτε τα παιδιά μας την ώρα που στα λεωφορεία μπαίνουν δεκάδες πολίτες και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς να τηρούνται σωστά τα μέτρα υγιεινής».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μαραγκάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και στους δημοσιογράφους Κώστα Τσιτούνα και Βίκυ Καρατζαφέρη «στο ταξί τηρούνται αυστηρά τα μέτρα υγιεινής. Κάθε φορά που φεύγει ο πελάτης, οι συνάδελφοι καθαρίζουν σχολαστικά το ταξί με απολυμαντικά».

«Είμαστε ανοικτοί-κλειστοί. Χωρίς δουλειά και χωρίς να λαμβάνουμε κανένα επίδομα. Οι άλλοι κλάδοι παίρνουν όλοι βοηθήματα, τα τουριστικά λεωφορεία, οι αεροπορικές εταιρείες. Είμαστε χωρίς μεροκάματο, αλλά τις υποχρεώσεις μας ζητάνε να τις πληρώνουμε κανονικά», είπε στον Alpha 98,9 ο κ. Μαραγκάκης.

Ακούστε τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση των μέτρων – Σήμερα «κληρώνει» για το click away