ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κρίσιμες ώρες στο Ηράκλειο - Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή το τρίχρονο αγόρι

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κρίσιμες ώρες στο Ηράκλειο - Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή το τρίχρονο αγόρι

Ασύλληπτη περιπέτεια για ένα αγοράκι τριών ετών το οποίο βρέθηκε μέσα σε ένα βαρέλι γεμάτο νερό σε χωριό του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων. Θεωρήθηκε νεκρό αλλά στο τοπικό Κέντρο Υγείας υπήρξε αντίδραση και κλήθηκε όχημα άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ όπου έγινε διασωλήνωση και το παιδί διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Ώρες αγωνίες περνάει η οικογένεια του τρίχρονου από τον οικισμό Λιγόρτυνο, στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων στο Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος βρέθηκε μέσα σε ένα βαρέλι με νερό σε υπόγειο χώρο. Το απόγευμα της Τετάρτης (17.03) ο μικρός διέφυγε της προσοχής της οικογένειάς του η οποία στη συνέχεια άρχισε να τον αναζητά. Η πρώτη εικόνα ήταν πως το παιδί όταν διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα ήταν νεκρό, καθώς είχε βρεθεί μέσα στο βαρέλι.

Εν τέλει, το παιδί δεν είχε καταλήξει κι έγιναν προσπάθειες για να επανέλθει. Από τον γιατρό στο Κέντρο Υγείας κλήθηκε όχημα άμεσης επέμβασης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Το όχημα έφτασε συνοδεία γιατρού, ο οποίος διασωλήνωσε το παιδί και το συνόδευσε μέχρι τη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου. Εκεί δίνεται ολονύχτια μάχη για να καταφέρει ο μικρός να κρατηθεί στη ζωή.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το Κέντρο Υγείας Χάρακα για να μάθει πώς ο μικρός κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Οι αρμόδιοι υπογράμμισαν πως το παιδί δεν είχε σφυγμό, ούτε κάποια άλλα ζωτική ένδειξη όπως η αναπνοή. Εμφάνισε, όμως, αντίδραση στο ηλεκτροκαρδιογράφημα που του έγινε με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί άμεσα το ΕΚΑΒ για να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες να κερδίσει τη δύσκολη μάχη για τη ζωή ο μικρός. Μάλιστα κι οι ίδιοι τόνισαν πως περιμένουν κι αυτοί ενημέρωση καθώς γνωρίζουν πως η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, αλλά δεν ήθελαν να χάσουν την ελπίδα τους...

Σε επικοινωνία με το ΠΑΓΝΗ δεν έγινε κάποιο σχόλιο, καθώς όπως αναφέρθηκε «το περιστατικό είναι ιδιαίτερα δύσκολο». Δεν υπήρχε, επί της ουσίας, διαθέσιμος χρόνος να χαθεί από τους αρμόδιους γιατρούς έτσι ώστε να δώσουν πληροφορίας, καθώς δίνεται μεγάλη μάχη για να επιζήσει το τρίχρονο αγόρι.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη είπε ότι «είναι από τις περιπτώσεις που η επιμονή και η πίστη των γιατρών του Κ.Υ και των διασωστών του ΕΚΑΒ, δείχνουν ότι μπορεί να γίνουν και «θαύματα». Μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας κατά τις οποίες το παιδί δεν έδειχνε σημάδια ζωής, οι γιατροί πέραν των πρωτοκόλλων επέμειναν και τελικά όπως όλα δείχνουν -αν και το παιδί βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση- υπάρχει πιθανότητα να σωθεί».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρουν και τα τοπικά μέσα της Κρήτης, για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η αστυνομία ενώ υπήρξε πληροφόρηση και για παρουσία ιατροδικαστή στον χώρο όπου βρέθηκε το παιδί έτσι ώστε να γίνει αυτοψία. Τα πρώτα συμπεράσματα αναφέρουν πως είναι πιθανό ο μικρός να έσκυψε πάνω από το βαρέλι, να έπεσε σε αυτό με αποτέλεσμα να μην μπορεί στη συνέχεια να βγει. Το αγοράκι είναι αβάπτιστο, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, και είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κραυγή» Δερμιτζάκη: Ανοίξτε τα όλα - Βγάλτε τον κόσμο έξω