ΕΛΛΑΔΑ

«Κραυγή» Δερμιτζάκη: Ανοίξτε τα όλα - Βγάλτε τον κόσμο έξω

«Κραυγή» Δερμιτζάκη: Ανοίξτε τα όλα - Βγάλτε τον κόσμο έξω

Την ώρα που σημειώνεται αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων, ο Μανώλης Δερμιτζάκης με ανάρτησή του στο Facebook ζητάει να ανοίξουν τα πάντα

Να ανοίξουν τα πάντα και να βγει ο κόσμος έξω από το σπίτι, σε χώρους καλά αεριζόμενους και να ανασταλλούν όλοι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις παρά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού και διασωληνωμένων, ζητά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Την παρέμβασή του αυτή ο Μανώλης Δερμιτζάκης την έκανε μέσω Facebook.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη. Η μόνη λύση είναι μεταφορά όλων των πολιτών και των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους! Σχολεία, εργασία, κοινωνικές επαφές, λιανικό εμπόριο έξω ή σε συνεχώς αεριζόμενους χώρους με ανοιχτά παράθυρα. Ανοίξτε την εστίαση έξω. Επίσης, αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων, ώστε ο κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση. Τέλος βάλτε υποδομές σε πάρκα (μικροπωλητές με φαγητό, καφέ κ.λπ), ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να μείνει πολλή ώρα έξω σε πάρκα».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Δερμιτζάκη:

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης (17/03) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απηύθηνε νέα έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στην προσπάθεια του ΕΣΥ, δίνοντας διορία 48 ωρών για τουλάχιστον 200 εθελοντές. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τόνισε, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών για τους ιδιώτες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ.

«Επιβεβαιώνεται, ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη στιγμή από την αρχή της πανδημίας», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την έναρξη της ενημέρωσης, ανακοινώνοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, όπως προκύπτουν από τον ΕΟΔΥ.

«Είμαι αισιόδοξος, ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά, γιατί η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί γι'αυτήν την εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Φιλιππίδη: Κατέθεσε και η τρίτη παθούσα - «Άντε γαμ@@@ που θες και ρόλο»