ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ με διπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα και διασωληνωμένους στην Ελλάδα

Σοκ με διπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα και διασωληνωμένους στην Ελλάδα
InTime

Κρούσματα σήμερα: Δυο αρνητικά ρεκόρ καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, καθώς σημειώθηκαν οι περισσότερες μολύνσεις αλλά και οι περισσότεροι διασωληνωμένοι από την αρχή της πανδημίας.

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Την ώρα που γίνεται συζήτηση για άνοιγμα κλάδων της αγοράς και της κοινωνίας, στο μέτωπο του κορονοϊού τα δεδομένα είναι τρομακτικά. Την Τετάρτη (17.03) καταγράφηκαν αρνητικά ρεκόρ τόσο σε κρούσματα όσο και σε διασωληνωμένους.

Για την ακρίβεια, τα 3.465 κρούσματα που ανακοινώθηκαν είναι τα περισσότερα που έχουν σημειωθεί ποτέ από την αρχή της πανδημίας. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν στις 12 Νοεμβρίου όταν είχαν καταγραφεί 3.227 κρούσματα.

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με το σύστημα υγείας. Όπως είχε αναλύσει το Newsbomb.gr, η εικόνα που είχε διαμορφωθεί θύμιζε ολοένα και περισσότερο τη δύσκολη κατάσταση της περιόδου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου για τη χώρα.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν, καθώς την Τετάρτη (17.03) σημειώθηκε ένα ακόμα «μαύρο» ρεκόρ που αφορά στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Οι 630 διασωληνωμένοι που ανακοινώθηκαν, ξεπέρασαν τους 622 που είχαν καταγραφεί στις 3 Δεκεμβρίου 2020 και είναι οι περισσότεροι από την αρχή της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.465 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 56 θάνατοι σε 24 ώρες, 630 οι διασωληνωμένοι