ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η χειρότερη μέρα! Πόλεμος στα νοσοκομεία -Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Η χειρότερη μέρα! Πόλεμος στα νοσοκομεία -Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Την ώρα που η κυβέρνηση άρχισε να σχεδιάζει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, των σχολείων και της εστίασης, ήρθε το μεγαλύτερο χαστούκι από την αρχή της πανδημίας - Το διπλό ρεκόρ και το δράμα του Συστήματος Υγείας - Τι δείχνει το Infographic του Newsbomb.gr.

Ψυχρολουσία για κυβέρνηση και πολίτες αποτελούν τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Δεν είναι πλέον υπερβολή να πούμε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι δραματικά, με τη σημερινή μέρα να είναι η χειρότερη από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και ξεκίνησε η πανδημία στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ είναι δραματικά για μια ακόμη μέρα, με τον αριθμό κρουσμάτων να είναι σήμερα 3.465, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα μας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.252 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (67.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.516 ασθενείς.

Το Infographic του Newsbomb.gr είναι ενδεικτικό της άσχημης επιδημιολογικά κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα μας:

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στις αντοχές του Συστήματος Υγείας, όπου οι διαθέσιμες ΜΕΘ στην Αττική είναι ανύπαρκτες, ενώ «απειλούνται» και της περιφέρειας. Δυστυχώς, αν δεν υπάρξει ανάσχεση της πορείας της πανδημίας τις επόμενες μέρες, τότε η επόμενη εβδομάδα θα είναι εφιαλτική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν υπάρχει πρόβλημα, συνεχίζουμε κανονικά»