ΕΛΛΑΔΑ

Συγκίνησαν οι φιλέλληνες Ιταλοί δήμαρχοι

Συγκίνησαν οι φιλέλληνες Ιταλοί δήμαρχοι

Τη μεγάλη τους αγάπη για την Ελλάδα έδειξαν ακόμη μια φορά οι δύο φιλέλληνες δήμαρχοι της Ιταλίας, που προσέφεραν το μισθό τους στη χώρα μας.

Οι δύο δήμαρχοι , Μάρκο Γκάλντι και Τζιοβάνι Μοσκατιέλο, εξήραν τη συμβολή της χώρας μας στην Ευρώπη και τον παγκόσμιο πολιτισμό, απήγγειλαν στίχους του Κ.Π. Καβάφη, ενώ αναφέρθηκαν στο Λεωνίδα και τους Σπαρτιάτες.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού με την ΚΕΔΕ, οι δύο δήμαρχοι προκάλεσαν συγκίνηση, αφού ήταν έκδηλη η αγάπη τους για την αρχαία ελληνική γραμματεία, τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας.

«Χωρίς τη χιλιετή ελληνική ιστορία, τον πλούτο γνώσης και σοφίας, δεν θα υπήρχε σήμερα η Ευρώπη» ανέφερε ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο, δήμαρχος του Μπαρονίσι που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα κακώς δρώμενα της Ευρώπης.

«Σήμερα έχουμε τους λαούς με αξιόπιστη κληρονομιά δημοκρατίας και εκείνους που εφαρμόζουν πολιτικές διαχείρισης. Δυστυχώς, βλέπουμε όλο και περισσότερο μια Ευρώπη των νομισμάτων και των χρημάτων», τόνισε.

«Μια Ευρώπη χωρίς Βαρβάρους»

Ο Τζιοβάνι Μοσκατέλο απήγγειλε το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» για να εξηγήσει ότι σήμερα «αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη χωρίς βαρβάρους, όπου κάποτε θα ζήσουν τα παιδιά μας».

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Ελληνικός λαός μπορεί να δώσει μια απάντηση που θα επιφέρει ριζική αλλαγή και θα προτάξει τη διαφάνεια, το σεβασμό στην ίση φορολόγηση και την προτεραιότητα στην απασχόληση των νέων και των γυναικών. «Καμία Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. Καμία ευρωπαϊκή πολιτική χωρίς προοπτική ανάπτυξης», ήταν τα λόγια του.

«Το παράδειγμα του Λεωνίδα»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Κάβα ντι Τιρένι Μάρκο Γκάλντι επισήμανε ότι χρειαζόμαστε χιλιάδες «για να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Λεωνίδα και των Σπαρτιατών».

«Στην Ελλάδα έχετε ανάγκη από ήρωες, αλλά δεν είμαστε εμείς. Είναι οι νέες γενιές που υποφέρουν, οι νέοι που δεν μπαίνουν στην αγορά εργασίας, είναι όλοι όσοι πρέπει να σφίξουν τα δόντια για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της με αξιοπρέπεια» σημείωσε.

Μάλιστα, εμφανίστηκε ένθερμος υποστηρικτής του συνθήματος «Είμαστε Όλοι Έλληνες», ενώ αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη, που θα πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο των λαών.

«Είμαστε όλοι παιδιά της Ελλάδας», ανέφερε.

Οι δύο δήμαρχοι έχουν ήδη ζητήσει να δίδεται ο μισθός τους για την Ελλάδα. Τα ποσά θα δίδονται στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Επίσης, προωθούν τη σύσταση ενός «Δικτύου Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης με στόχο την επαναφορά της Ευρώπης στις ιδρυτικές της αξίες».

«Προσπαθούμε να συνενώσουμε σταγόνες όπου θα συμπλέκονται ιταλικοί, ελληνικοί δήμοι και δήμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτοβουλία έχει ένα βαθύτερο νόημα. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ελληνικό λαό για όλα όσα προσέφερε στον πολιτισμό», ανέφερε ο Γκάλντι.