ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονισμένος ο δημοσιογραφικός κόσμος - «Κανείς δεν θα μας κλείσει το στόμα»

Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονισμένος ο δημοσιογραφικός κόσμος - «Κανείς δεν θα μας κλείσει το στόμα»

Μήνυμα ότι τέτοιες ενέργειες δεν φιμώνουν τους δημοσιογράφους, στέλνει η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

Σοκαρισμένος είναι ο δημοσιογραφικός κόσμος σε όλη τη χώρα, από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο γνωστός αστυνομικός ρεπόρτερ, έπεσε νεκρός στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (09/04), όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πλησίασαν τον δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του στην οδό Άννινου 24 στον Άλιμο και τον εκτέλεσαν με τουλάχιστον 17 σφαίρες.

Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ έχει συγκλονίσει τον δημοσιογραφικό κόσμο που αδυνατεί να πιστέψει πώς αδίστακτοι τρομοκράτες δολοφόνοι σκότωσαν στη μέση του δρόμου έναν από του πιο γνωστούς αστυνομικούς συντάκτες.

«Οι δημοσιογράφοι της Αθήνας και όλης της χώρας είμαστε συγκλονισμένοι από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όποιος με αυτό τον τρόπο νομίζει ότι κλείνει το στόμα των δημοσιογράφων, απατάται. Υπάρχουν άλλοι 6.099 για να απαντήσουν και να διερευνήσουν τι γίνεται», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, η οποία βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, λίγη ώρα μετά το φονικό.

«Οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές»

Ανακοίνωση για τη δολοφονία Καραϊβάζ εξέδωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Στην ανακοίνωση το ΔΣ εκφράζει τη θλίψη του και ζητά άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και παράδοση των δραστών στη Δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:

Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καραϊβάζ: Έτσι δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο - Άδειασαν πάνω του μια γεμιστήρα