ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Καραϊβάζ: Έτσι δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο - Άδειασαν πάνω του μια γεμιστήρα

Γιώργος Καραϊβάζ

Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε το μεσημέρι της Πάρασκευής ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, στην περιοχή του Αλίμου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι πυροβόλησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στις 14:15 το μεσημέρι της Παρασκευής με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ άδειασαν μια γεμιστήρα επάνω στο κορμί του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου ήταν δύο, επέβαιναν σε μηχανάκι και τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες επέβαιναν σε δίκυκλο, πιθανότατα τύπου σκούτερ και έστησαν ενέδρα θανάτου στον δημοσιογράφο την ώρα που έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στον Άλιμο.

Μάλιστα, οι δράστες, οι οποίοι μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, φέρονται να τον εκτέλεσαν με έξι σφαίρες με πληροφορίες να μιλούν για 17 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας.

Στο σημείο της δολοφονίας βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης.

Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να δώσει η βαλλιστική εξέταση από την οποία θα προκύψει αν το όπλο της δολοφονίας είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι δράστες να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Βίντεο από το σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, ενώ οι δράστες χαρακτηρίζονται από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ως επαγγελματίες δολοφόνοι.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών, ενώ σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία επικρατεί «παγωμάρα» και θλίψη για τον άδικο θάνατο ένος αξιοπρεπούς συναδέλφου, ενός ρεπόρτερ με ήθος, ενός καλού συναδέλφου.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Αστυνομικός ρεπόρτερ από τη δεκαετία του 1990 στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, αποχώρησε το 2017 και μετακόμισε στο κανάλι του STAR. Συνεργάτης επί σειρά ετών με την εφημερίδα «ΕΛΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», άφησε το δικό του στίγμα στο αστυνομικό ρεπορτάζ επί σειρά ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών