ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Μικρολίμανο: Το «στολίδι» του Πειραιά μεταμορφώνεται - Πώς θα γίνει μετά την ανάπλαση

Μικρολίμανο ανάπλαση
Έτσι θα είναι το Μικρολίμανο μετά το «λίφτινγκ»

Μικρολίμανο: Ένα από τα πιο γραφικά και ιστορικά μέρη στον Πειραιά «ξαναγεννιέται» - Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάπλαση που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης - «Είμαι υπερήφανος γι΄ αυτό το έργο», τονίζει ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στο Newsbomb.gr

Μία από τις πιο όμορφες και αγαπημένες γωνίες του Πειραιά, αλλάζει. Με αέρα κοσμοπολίτικο και γραφικό ταυτόχρονα, το Μικρολίμανο που μοιάζει με ένα «νησί» στο κέντρο της πόλης, μεταμορφώνεται, με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς, παρά τις όποιες καθυστερήσεις λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων και των διαδικασιών που διέπουν τα δημόσια έργα.

Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης, αναβαθμίζεται πλήρως και αλλάζει προς το καλύτερο η λειτουργία μιας από τις πιο όμορφες περιοχές όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και ολόκληρης της Αττικής, με τη σημερινή Δημοτική Αρχή της πόλης να κερδίζει αυτό το «στοίχημα» σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της.

Μικρολίμανο ανάπλαση
Βασικός στόχος της ανάπλασης θα είναι η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής

Ήδη έχουν κατεδαφιστεί και οι 28 αυθαίρετες κατασκευές των καταστημάτων του Μικρολίμανου σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου. Παράλληλα ολοκληρώνονται και τα άλλα σημαντικά συνοδά έργα, όπως είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων ρευματοδότησης των ακινήτων, μέσω και της δημιουργίας νέου υποσταθμού από τον ΔΕΔΔΗΕ, η δημιουργία νέων αλλά και παράλληλα η αντικατάσταση των παλαιών αγωγών ομβρίων υδάτων, η αντικατάσταση του αγωγού παροχής ύδρευσης κ.α.

Το έργο θα κοστίσει περίπου 3.500.000 και η χρηματοδότηση είναι της Περιφέρειας Αττικής, συν μια μικρή χρηματοδότηση της τάξεως των 250.000 από ίδιους πόρους του Δήμου.

Μικρολίμανο ανάπλαση
Ο πεζόδρομος που θα φτιαχτεί δίπλα στη θάλασσα

Η ολοκλήρωση υλοποίησης του έργου υπολογίζεται με βάση τα τωρινά δεδομένα στα τέλη Αυγούστου, ενώ στόχος είναι να λειτουργήσουν τα καταστήματα τον Ιούνιο.

Τι προβλέπει η ανάπλαση στο Μικρολίμανο

Η ανάπλαση στο Μικρολίμανο συνιστά μια στρατηγική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας του Δήμου, επιφάνειας 15.600 τ.μ., όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά και για την Αττική ευρύτερα.

Μικρολίμανο ανάπλαση
Έτσι θα είναι το Μικρολίμαμνο μόλις ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις

Προβλέπει ελεύθερο παραλιμένιο χώρο περιπάτου για τους επισκέπτες, μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε νέο οριοθετημένο σημείο του κοινόχρηστου χώρου, δρόμο ήπιας κυκλοφορίας 3,5 μέτρων, όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, καθώς και ασφαλτικά έργα, καθορισμός νέων χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες.

Προβλέπει επίσης αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας, νέο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, αναβάθμιση του αποχετευτικού και του δικτύου ομβρίων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μικρολίμανο ανάπλαση
Οι επισκέπτες θα περπατούν δίπλα στη θάλασσα ενώ τραπεζοκαθίσματα θα μετακινηθούν πιο μέσα

«Είμαι υπερήφανος γι΄αυτό το εμβληματικό έργο»

Για την ανάπλαση του Μικρολίμανου μίλησε στο Newsbomb.gr ο Γιάννης Μώραλης. Ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε πως ένα διαχρονικό αίτημα της πόλης γίνεται πλέον πράξη και πως μετά την ολοκλήρωση των έργων, το Μικρολίμανο θα γίνει ένας σύγχρονος υπερτοπικός πόλο έλξης.

«Η ανάπλαση στο Μικρολίμανο είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της σημερινής Δημοτικής Αρχής, το οποίο αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα της πόλης, που πλέον γίνεται πράξη. Πρόκειται για ένα έργο πνοής και εκσυγχρονισμού μιας από τις πιο όμορφες περιοχές όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και της Αττικής, το οποίο θα αναβαθμίσει πλήρως τη λειτουργία του Μικρολίμανου.

Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης, τα καταστήματα θα μεταφερθούν σε νόμιμες κατασκευές, ώστε να λειτουργούν σωστά και να συνυπάρχουν αρμονικά με τους κατοίκους. Παράλληλα ο κόσμος θα μπορεί πλέον να περπατάει σε ένα όμορφο αστικό περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα, με σεβασμό στο τοπίο. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για το εμβληματικό αυτό έργο, το οποίο θα καταστήσει το Μικρολίμανο έναν σύγχρονο υπερτοπικό πόλο έλξης, συμβάλλοντας σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.