ΕΛΛΑΔΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου στο Newsbomb.gr για παιδικούς σταθμούς: Οι δύο λόγοι που «κρατάνε» τους ειδικούς

Δόμνα Μιχαηλίδου στο Newsbomb.gr για παιδικούς σταθμούς: Οι δύο λόγοι που «κρατάνε» τους ειδικούς

Για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών και των βρεφονηπιακών σταθμών μίλησε στο Newsbomb.gr η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της επαναλειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου να δηλώνει στο Newsbomb.gr ότι «το άνοιγμα δεν έχει κλειδώσει ακόμα».

Όπως είπε η κυρία Μιχαηλίδου «τις αποφάσεις θα κρίνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Σύμφωνα με όσα είπε στο Newsbomb.gr η κυρία Μιχαηλίδου οι λοιμωξιολόγοι είναι επιφυλακτικοί για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών τώρα για δύο λόγους:

  • ο πρώτος είναι ότι οι ειδικοί περιμένουν το αποτύπωμα από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και
  • ο δεύτερος έχει να κάνει με τις μεταλλάξεις καθώς θεωρείται ότι τα μικρά παιδιά λόγω των μεταλλάξεων μπορεί να γίνουν εστίες μετάδοσης

«Με αυτά τα δεδομένα εμείς θέλουμε να ανοίξουν οι σταθμοί αλλά πάντα τον πρώτο λόγο έχουν οι επιστήμονες» κατέληξε η κυρία Μιχαηλίδου.

Το ζήτημα της επαναλειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών θα αποτελέσει ένα από τα θέματα τα οποία θα συζητήσουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Για το λόγο αυτό στη συνεδρίαση αναμένεται να λάβει μέρος, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, και η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σχετικά με το άνοιγμα των παιδικών σταθμών τοποθετήθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς όπως είπε όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας

Ωστόσο, σημείωσε ότι το άνοιγμα των παιδικών σταθμών καθώς και των φροντιστηρίων θα συζητηθεί από την επιτροπή η οποία θα εξετάσει, επίσης, την μείωση του ωραρίου απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά και την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Τότε θα έχουμε 75-80% πλήρως εμβολιασμένων -Τι ποσοστό ανοσίας υπάρχει;