ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: «Κληρώνει» για απαγόρευση κυκλοφορίας, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, γυμναστήρια

Βόλτα Αθήνα
ΙΝΤΙΜΕ

Άρση lockdown: Η μείωση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας και η λειτουργία φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών και γυμναστηρίων θα συζητηθούν σήμερα στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Με μια ευρεία ατζέντα για τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown που περιλαμβάνει μείωση του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και επαναλειτουργία φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών, γυμναστηρίων συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Η πρόταση για την απαγόρευση κυκλοφορίας προβλέπει αυτή να ξεκινάει από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 το βράδυ που ισχύει από την Δευτέρα του Πάσχα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πίεση για μείωση του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας ζητούν παράγοντες της εστίασης υποστηρίζοντας ότι η έναρξη του στις 11 το βράδυ θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι ενστάσεις τόσο για το ωράριο κυκλοφορίας όσο και για την απαγόρευση της μουσικής είχαν εκφράσει και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έστειλαν επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιάς.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πάντως ότι η όποια αλλαγή του ωραρίου για την απαγόρευση θα γίνει στις 15 Μαΐου οπότε και θα ανοίξει και ο τουρισμός.

Για τα φροντιστήρια και τους παιδικούς σταθμούς η πρόταση είναι να ανοίξουν από την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία έχει ήδη ανακοινωθεί η επιστροφή στις τάξεις των μαθητών Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων.

Στην ατζέντα και η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων ενός κλάδου που έχει δοκιμαστεί και για τον οποίο κυβερνητικά στελέχη έχουν διαμηνύσει ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα στήριξης με προγράμματα ΕΣΠΑ.

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων. Βασικό εργαλείο για την επαναλειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων θα είναι τα self test καθώς τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό θα πρέπει να διενεργούν τεστ αυτοδιάγνωσης. Σημειώνεται πως σήμερα, Τετάρτη, θα παραλειφθούν 2,5 εκατομμύρια self test και 2 εκατομμύρια το Σάββατο.

Στις 15 Μαΐου θα γίνει η πρεμιέρα του τουρισμού που θα λειτουργήσει με αυστηρά πρωτόκολλα τόσο για τους εμβολιασμένους επισκέπτες όσο και για εκείνους που θα ταξιδεύουν με διαγνωστικά τεστ.

Την ίδια ημερομηνία θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις και οι πολίτες θα μπορούν ελεύθερα να κινούνται από νομό σε νομό, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν και οι οργανωμένες παραλίες.

Με το άνοιγμα του τουρισμού και την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων είναι πιθανό να σταματήσει η υποχρέωση αποστολής ειδικού SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Self Test: Ποιοι πρέπει να το προμηθευτούν από σήμερα- Τι ισχύει για σχολεία και Δημόσιο

Ροή Ειδήσεων