ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: Μεγάλη αιτία της έξαρσης του κορονοϊού είναι η νυχτερινή διασκέδαση

Βασιλακόπουλος: Μεγάλη αιτία της έξαρσης του κορονοϊού είναι η νυχτερινή διασκέδαση
Οι νέοι ξεφαντώνουν όπως πριν τον κορονοϊό παρατήρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι νέοι ξεφαντώνουν όπως πριν τον κορονοϊό παρατήρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Την νυχτερινή διασκέδαση ονομάτισε ως τη βασική αιτία της έξαρσης του κορονοϊού στην Ελλάδα όπως αυτή αποτυπώνεται στα επιδημιολογικά στοιχεία ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υποστηρίζοντας ότι η κορύφωση είναι ακόμα μακριά.

«Είμαστε μακριά από την κορύφωση, γιατί συνεχίζει να υπάρχει κινητικότητα. Η μεγάλη αιτία της έξαρσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση. Οι νέοι ξεφαντώνουν όπως πριν τον κορονοϊό. Όταν δεν είμαστε εμβολιασμένοι τα ανθρώπινα πράγματα είναι πρόβλημα» είπε αρχικά ο κ. Βασιλακόπουλος στο MEGA σημειώνοντας ότι «η μεγάλη αύξηση που έχουμε είναι σε μικρές ηλικίες».

«Την τελευταία εβδομάδα έχουμε χάσει πέντε νέες ανθρώπους 18 – 39 ετών όλοι ανεμβολίαστοι και δεκατέσσερις είναι διασωληνωμένοι. Έχουμε 94 ανθρώπους νεκρούς σε αυτές τις ηλικίες (συνολικά). Ο νέος δεν είναι άτρωτος. Έχουμε ένα παιδάκι διασωληνωμένο, ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Δεν μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω αν δεν εμβολιαστούμε» υπογράμμισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας «υγειονομικά το σωστό είναι ότι οι εσωτερικοί χώροι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια με ανεμβολίαστους. Τα νυχτερινά κέντρα/μπαρ θα πρέπει να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους. Ο άλλος θα πρέπει να έχει ως κίνητρο, αν θέλει να διασκεδάσει, θα πρέπει να εμβολιαστεί. Θα έπρεπε να ισχύσει και εσωτερικούς και για εξωτερικούς χώρους».

Απαντώντας, δε, σε όσους δεν προχωρούν στον εμβολιασμό τους ο κ. Βασιλακόπουλος σχολίασε ότι «το συχνότερο που ακούω – από τους αντιεμβολιαστές – είναι “δεν έχει δοκιμαστεί μακροχρόνια το εμβόλιο”. Η απάντησή μου είναι “κάποιος που κόλλησε τον κορωνοϊό και γιατρεύτηκε, ξέρει τι θα του συμβεί σε 4 χρόνια;»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Γιατί Ρώσοι, Κινέζοι, Πακιστανοί και Τούρκοι είναι «φίλοι» με τους Ταλιμπάν