ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Ο πολιτικός και ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο μουσουργό

Λαϊκό προσκύνημα Μίκη Θεοδωράκη
Με τραγούδια και συνθήματα αποχαιρέτησαν οι Έλληνες τον τεράστιο συνθέτη
InTime

Μίκης Θεοδωράκης: Χιλιάδες κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και φυσικά των τεχνών και των γραμμάτων, βρέθηκαν στη Μητρόπολη για το τελευταίο αντίο στον τεράστιο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε για το τελευταίο ταξίδι του προς τον Γαλατά Χανίων. Το πλοίο που θα μεταφέρει τον παγκόσμιο μουσικοσυνθέτη στη γενέτειρά του, θα αναχωρήσει από τον Πειραιά στις 21:00 ενώ νωρίτερα στην Ιερά Μητρόπολη της Αθήνας ολοκληρώθηκε η διαδικασία του λαϊκού προσκυνήματος.

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το «παρών», ενώ κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν εκεί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας αλλά και πάρα πολλοί καλλιτέχνες, από όλο το φάσμα των τεχνών, άνθρωποι των γραμμάτων και προσωπικότητες που θέλησαν να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη…

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφώνησαν συγκινητικούς επικήδειους ενώ το «παρών» έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Το συγκινητικό μήνυμα της Μαρίας Φαραντούρη

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η παρουσία καλλιτεχνών που συνδέθηκαν στην πορεία των χρόνων με τον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη, όπως η Μαρία Φαραντούρη. «Θα μας διευθύνει, με τα χέρια – φτερά του, με τα ωραία μας τραγούδια, με τις δημιουργίες του. Αυτό να πούμε και τίποτα άλλο. Ο Μίκης δεν έφυγε. Δεν θα φύγει ποτέ. Είναι εδώ», είπε εμφανώς συγκινημένη η κ. Φαραντούρη.

Στη Μητρόπολη βρέθηκαν και εκπρόσωποι του λαϊκού τραγουδιού, στο οποίο έδωσε μια διαφορετική διάσταση με τις μυθικές δημιουργίες του, ο Μίκης Θεοδωράκης. Ενδεικτική η παρουσία του Γιώργου Μαργαρίτη, ο οποίος επίσης συγκινημένος μίλησε για την τεράστια απώλεια της ελληνικής μουσικής και κοινωνίας γενικότερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος έδωσε το «παρών» όπως και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Χαιρετίσματα στον αδελφό μου»... λέει η Λίλη Ελευθερίου

Η αδελφή του αείμνηστου Μάνου Ελευθερίου βρέθηκε στη Μητρόπολη.

«Δεν είχα άλλο να γράψω. Τι να του γράψω; Καλό ταξίδι να του πω; Χαιρετίσματα στον αδελφό μου», είπε η Λίλη Ελευθερίου.

Μαρίζα Κωχ: «Ένα γιατί, γιατί λείπει η ελληνική σημαία πάνω από το φέρετρο του Μίκη»

Στις 9 το βράδυ θα φύγει η σορός από το λιμάνι του Πειραιά

Η πομπή με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη θα μπει στο λιμάνι του Πειραιά από πύλη Ε7 και μετά θα πάει Ε3, για να μπει στο Blue Galaxy με προορισμό τα Χανιά.

Το πλοίο θα φύγει από το λιμανι στις 21.00. Στο λιμάνι θα βρίσκονται περίπου 15 άτομα από τον Δήμο Πειραιά και η φιλαρμονική του Δήμου.

Τέλος, έχουν διατεθεί 40 λιμενικοί για μέτρα τάξης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Απούσα η κόρη του Μαργαρίτα από τη Μητρόπολη

Υπόθεση Σεμέδο: Τι αναφέρει η μητέρα της 17χρονης- Το μήνυμα στο Instagram του Σεμέδο και τα βίντεο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες - Οι περιοχές που θα πληγούν