ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ο κόσμος έξω από το δικαστήριο μου έδωσε κουράγιο, με συγκίνησαν πολύ»

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ο κόσμος έξω από το δικαστήριο μου έδωσε κουράγιο, με συγκίνησαν πολύ»
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έξω από τα δικαστήρια
Intime News

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μίλησε για την εμφάνιση της, στη δικαστική αίθουσα, για την υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι.

Για την πρώτη της, εμφάνιση που συγκλόνισε την Ελλάδα μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε και την πολύκροτη δίκη, μίλησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Τα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβα, όχι μόνο από φίλους και συγγενείς, αλλά και από άγνωστο κόσμο που δεν γνωρίζω καν, με συγκίνησαν τόσο πολύ. Ο κόσμος που είδα έξω από το δικαστήριο που έφτασε για να μου συμπαρασταθεί, μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο», δήλωσε χαρακτηριστικά, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στον ΑΝΤ1.

«Σοβαρά στοιχεία» θα καταθέσει αυτόπτης μάρτυρας

Για τα όσα είδε και άκουσε πριν από ενάμιση χρόνο, μετά την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος διατηρεί κουρείο στην περιοχή.

Ο κ. Θεόδωρος Κεσόγλου, είπε ότι «η Ιωάννα είναι δυνατή, πήρε την κατάσταση στα χέρια της να ζήσει», ενώ ανέφερε ότι χθες βρέθηκε και ο ίδιος στο δικαστήριο για την υπόθεση.

«Η Ιωάννα ακούει, βγάζει δικά της συμπεράσματα και θα δει την εξέλιξη», είπε στη συνέχεια και γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία όπως τόνισε «είναι πολύ σοβαρά». «Θα καταθέσω πάνω στη δίκη το τι έχω δει και τι έχω ακούσει».

Στις πρώτες δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Κεσόγλου μιλούσε για δυο γυναίκες που έφευγαν με απόλυτη ηρεμία προς τη Θησέως και μάλιστα είχε δώσει πληροφορίες για κάποιο συγκεκριμένο ρούχο που φορούσε η μία εξ αυτών το οποίο στην πορεία αποδείχθηκε ότι ανήκε στη δράστρια.

Συγκινεί ο δικηγόρος της - «Ήταν πανέμορφη, έλαμπε η ψυχή της»

H Ιωάννα εξακολουθεί να είναι μια γυναίκα που παρά την δύναμή της επιζητεί τη στήριξη όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας ο οποίος αποκάλυψε ότι όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να πάει στο δικαστήριο η Ιωάννα του είιπε «πρόσεχέ με, πρόσεχέ με». «Μου κρατούσε το χέρι σαν μικρό παιδί» είπε ο κ. Λύτρας προσθέτοντας ότι όλα όσα ζει για την περίπτωση της Ιωάννας Παλιοσπύρου «δεν θα το ξεχάσω ποτέ» γιατί «δεν είναι τα πάντα δουλειά ξέρετε. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και μετά είμαστε τα υπόλοιπα».

Μιλώντας, δε, σχεδόν δακρυσμένος για την Ιωάννα Παλιοσπύρου ο δικηγόρος της είπε «χθες η Ιωάννα ήταν πανέμορφη, η ψυχή της έλαμπε και αυτό το είδαν όλοι». «Ήταν πολύ σημαντικό το μήνυμα ένας άνθρωπος να έχει πάθε τόσο μεγάλη ζημιά και να λάμπει» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.

Όσον αφορά τη στάση της κατηγορούμενης, Έφης Κακαράτζουλας, ο κ. Λύτρας εκτίμησε αφενός ότι δεν θα εμφανιστεί στη δίκη και αφετέρου, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, «η τακτική της απουσίας της κατηγορούμενης από το δικαστήριο είναι λάθος» ενώ όπως αποκάλυψε «είχαμε συζητήσει με την Ιωάννα το ενδεχόμενο η κατηγορούμενη να μην έρθει για να μην αντιμετωπίσει τους δικαστές και την ίδια».

Μιλώντας για αυτή καθ’ αυτή την επίθεση με βιτριόλι ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου είπε ότι «ψάξαμε με τους συνεργάτες μου να προμηθευτούμε μπουκάλι με βιτριόλι και το πρώτο που γράφει στο μπουκάλι είναι «προκαλεί θάνατο». Άρα όταν το πάρεις τι επιδιώκεις; Και η τόσο μεγαλή ποσότητα και καθαρότητα κάτι δείχνει».

Σημείωσε, τέλος, ότι «η Ιωάννα γνωρίζει ότι η Κακαράντζουλα μπορεί να είναι έξω στα 40 της». «Η Ιωάννα έχει συνειδητοποήσει το κύμα συμπαράστασης και ένας από τους λόγους που κρατιέται. Το πρόβλημα είναι ότι μετά από χρόνια που θα σβήσει το ενδιαφέρον του κόσμου η Ιωάννα θα μείνει μόνη της με τη μητέρα της. Εκεί είναι το πρόβλημα τι θα κάνει μετά η κοπέλα αυτή» κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

AUKUS: Tύμπανα Ψυχρού Πολέμου μετά τη συμφωνία των «3» ενάντια στην Κίνα- Η απάντηση του Πεκίνου

Πόσοι έλαβαν την 3η δόση το πρώτο 48ωρο: Τι θα γίνει με τον γενικό πληθυσμό και τα Mega εμβολιαστικά

Pfizer και Moderna πιέζουν για την τρίτη δόση: Η προστασία των εμβολίων μειώνεται με τον χρόνο