ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Αγωνία για τη νέα κακοκαιρία – Φοβούνται νέες καταστροφές λόγω των καθυστερήσεων στα έργα

Εύβοια κακοκαιρία
Η νέα κακοκαιρία που έρχεται από την Πέμπτη προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας
Ευδοκία Μύτιλη

Η νέα κακοκαιρία που έρχεται από την Πέμπτη προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της Εύβοιας που μετράνε ακόμα τις πληγές τους από τις καταιγίδες των προηγούμενων ημερών – Οδοιπορικό του Newsbomb.gr

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι κάτοικοι στη βόρεια Εύβοια για να προλάβουν αφενός να επουλώσουν τις πληγές που προκάλεσαν οι καταιγίδες των προηγούμενων ημερών και αφετέρου να θωρακιστούν μπροστά στο νέο και ισχυρότερο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει την περιοχή από την Πέμπτη.

Σύμμαχος τους, δυστυχώς, δεν φαίνεται να είναι το κράτος, όπως λένε εκπρόσωποι και κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας, καθώς δεν έχουν προχωρήσει όσο θα έπρεπε τα έργα για να οχυρώσουν την περιοχή που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές του Αυγούστου μολονότι από τότε το Newsbomb.gr προειδοποιούσε για την ανάγκη να πατηθεί γκάζι γιατί έρχεται ο χειμώνας με τις βροχές και τις καταιγίδες.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία περιμένουμε και νέα φαινόμενα την Πέμπτη, Η καταστροφή είναι τεράστια και σε υποδομές και σε περιουσίες ανθρώπων. Το μόνο που είχαμε προλάβει να κάνουμε ήταν οι καθαρισμοί των ρεμάτων από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενώ για τα κορμοδέματα έχουν προχωρήσει στο 10% του συνολικού έργου που πρέπει να γίνει» λέει στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας Άννας, Κώστας Τσαπουρνίωτης.

«Αν καθυστερήσουμε στην υλοποίηση θα έχουμε νέες ζημιές. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει βάρος στην βόρεια Εύβοια που καταστράφηκε από τη φωτιά και θα καταστραφεί δεύτερη φορά από τις πλημμύρες» προσθέτει με έμφαση ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κατέγραψε η απεσταλμένη του Newsbomb.gr στην Εύβοια, Ευδοκία Μύτιλη, είναι ενδεικτικές τόσο της ζημιάς που έχει γίνει όσο και των αγωνιωδών προσπαθειών να κερδηθεί η μάχη με τον χρόνο ενόψει της κακοκαιρίας της Πέμπτης που θα είναι μεγαλύτερης έντασης από την κακοκαιρία «Αθηνά».

«Έγινε μεγάλη ζημιά. Αν δεν υπήρχε φωτιά δεν θα υπήρχε αυτό. Μας έκαψαν και τώρα πλημμυρίζουμε. Αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ξεκινήσει, μόνο αντιδιαβρωτικά. Έχουν ανοίξει τα κανάλια αλλά τι να προλάβει ο δήμαρχος, το νερό δεν κρατιέται» είπε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής στο Newsbomb.gr προσθέτοντας με έκδηλη την ανησυχία της: «Κάθε φορά που θα βρέχει τρέμουμε πάλι, δεν ξέρουμε τι καταστροφές θα φέρει αυτή τη φορά».

«Δεν έχουν φτιάξει τίποτα». Δύο τοιχάκια και το ρέμα που καθαρίσανε. Αυτό δεν ήταν τίποτα. Φοβόμαστε. θα είναι ένας πολύ δύσκολος χειμώνας. Αυτό ήταν η αρχή» λέει έντρομος άλλος κάτοικος στο Αχλάδι, την περιοχή, δηλαδή, στην οποία καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές.

«Πρόκειται για μία προεξοφλημένη καταστροφή. Η κυβέρνηση γνώριζε ήδη από τον Αύγουστο ότι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές θα ακολουθήσουν πλημμύρες. Δυστυχώς δεν έκανε τίποτα» δήλωσε από την πλευρά του στο Newsbomb.gr o γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό τροχαίο στη Νέα Σμύρνη - Απίστευτες εικόνες

Καιρός: Έρχεται νέο πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από Πέμπτη - Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές (vid)

Γρίπη: Φόβοι για επιθετική εξάπλωσή της - Τι λένε οι επιστήμονες