ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται νέο πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από Πέμπτη - Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές (vid)

Καιρός Μαρουσάκης (12/10)
Με βροχερό καιρό και η σημερινή μέρα
Open

Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένει και σήμερα η χώρα - Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας αρχίζει και μετατοπίζεται προς τα ανατολικά με αποτέλεσμα να δημιουργεί τον άστατο καιρός στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη σήμερα Τρίτη (12/10) περιμένουμε βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, φαινόμενα τα οποία θα μετατοπιστούν και προς το ανατολικό - νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική, θα επικρατήσει ένας άστατος καιρός με ηλιοφάνεια, συννεφιές αλλά και τοπικές βροχές με έμφαση το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι βροχερός με πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες με έμφαση την περιοχή της Χαλκιδικής αλλά και τα πιο ανατολικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τονίζει ο κ.Μαρουσάκης, τις επόμενες ημέρες θα κατέβει προς την περιοχή μας μία αρκετά ψυχρή αέρια μάζα η οποία ξεκινά από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη και θα αρχίσει να εισέρχεται και στην κεντρική Μεσόγειο. Θα αλληλεπιδράσει με τα θερμά νερά της κεντρικής Μεσογείου και θα δημιουργήσει ένα βαρομετρικό χαμηλό προς τα νότια νοτιοδυτικά τμήματα της Ιταλίας.

Αυτό το βαρομετρικό χαμήλο θα αρχίσει να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά και δεν αποκλείεται να προσεγγίσει σε ένταση έναν μεσογειακό κυκλώνα ο οποίος φαίνεται ότι υπάρχουν πιθανότητες να σχηματιστεί στα ανοιχτά του Ιονίου. Τα έντονα φαινόμενα, τα οποία τοπικά ενδέχεται να είναι πολύ ισχυρά, αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο.

«Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας και πολλές περιοχές θα μπουν και πάλι στο κόκκινο» υπογραμμίζει ο κ. Μαρουσάκης.

Δείτε στο βίντεο την πρόγνωση του καιρού από τον κ. Μαρουσάκη:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Bullying σε βάρος 13χρονου: «Δώσε μας λεφτά, γιατί αλλιώς θα σκοτώσουμε τη μάνα σου»

Καιρός: Με καταιγίδες και χαλάζι η Τρίτη - Έρχεται νέο σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας

Αγνώριστος ο Τομ Κρουζ σε αγώνα μπέιζμπολ – Χαμός στο twitter