ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr δίπλα στους δοκιμαζόμενους Ευβοιώτες - Αποστολή στις πληγείσες περιοχές

Το Newsbomb.gr δίπλα στους δοκιμαζόμενους Ευβοιώτες - Αποστολή στις πληγείσες περιοχές
Ευδοκία Μύτιλη/Newsbomb.gr

Η Βόρεια Εύβοια δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά από τη μανία της φύσης και το Newsbomb.gr βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και πάντα κοντά στους πλημμυροπαθείς Ευβοιώτες, μεταφέροντάς σας όλες τις εξελίξεις.

Αποστολή στη Βόρεια Εύβοια: Ευδοκία Μύτιλη

Το καλοκαίρι, ο επίγειος παράδεισος της Βόρειας Εύβοιας παραδόθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στις φλόγες. Δυο μήνες μετά ακριβώς, οι κάτοικοι της Αγίας Άννας, του Αχλαδιού, του Ψαροπουλίου και δεκάδων άλλων χωριών γνώρισαν ξανά το «σκληρό» πρόσωπο της φύσης.

Οι ώρες τρόμου που έζησαν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνά», η οποία έπνιξε τα πάντα στη λάσπη και τα φερτά υλικά, είναι παρόμοιες με εκείνες του καλοκαιριού.

«Δεν καήκαμε το καλοκαίρι, κοντέψαμε να πνιγούμε το φθινόπωρο», λένε διαρκώς οι κάτοικοι.

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στη Βόρεια Εύβοια και σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις με συνεχές φωτορεπορτάζ από τις πληγείσες περιοχές.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr και η απεσταλμένη του στη Βόρεια Εύβοια, Ευδοκία Μύτιλη, από την Αγία Άννα, η οποία σχεδόν θάφτηκε στις λάσπες...

Τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα έφεραν την καταστροφή σε δεκάδες καλλιέργειες, με την οικονομική ζημιά να είναι πλέον ανυπολόγιστη αν προσθέσουμε σε αυτή και τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι, όπου χιλιάδες ρητινοπαραγωγοί είδαν τους κόπους τους να γίνονται κυριολεκτικά στάχτη.

Οργή και θυμός από τους κατοίκους

Όπως είναι απολύτως λογικό οι κάτοικοι στη Βόρεια Εύβοια νιώθουν θυμό, απόγνωση και ένα τεράστιο «γιατί» στα χείλη τους. Γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα, έργα που γνώριζαν άπαντες οι αρμόδιοι, ό,τι πρέπει να γίνουν άμεσα μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου δεν ξεκίνησαν καν...

Τόνοι λάσπης έχουν κατακλύσει τα πάντα. Πριν η τέφρα φύγει από το χώμα, η λάσπη ήρθε να καλύψει τα πάντα, σε σημείο που οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.

Στο δρόμο από Αχλάδι προς Αγία Άννα σε αρκετά σημεία δεν περνάνε αυτοκίνητα λόγω των κατολισθήσεων ενώ οι κάτοικοι ανέλαβαν με δικά τους μέσα να απομακρύνουν τους τόνους λάσπης από επιχειρήσεις και σπιτια.

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής στο Newsbomb.gr «φοβόμαστε τα χειρότερα, θα είναι ένας πολύ δύσκολος χειμώνας, δεν ξέρουμε τι θα γίνει».


Ειδήσεις απ
ό την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προσοχή! Έρχεται νέα επιδείνωση - «Θα θυμίσει "Ιανό" η νέα ισχυρή κακοκαιρία» (vid)

Γιώργος Φίλης στο Newsbomb.gr: «Θερμό» επεισόδιο με Τουρκία και σύντομα – Να είμαστε προετοιμασμένοι

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας – Προσπάθησε να εμβολίσει αστυνομικούς