ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Πτωτική πορεία στις μολύνσεις – Πότε αναμένεται η αποκλιμάκωση

κρούσματα εκτίμηση σήμερα
Μειωμένος αναμένεται σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων.
INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κρούσματα σήμερα: Σταθερή μείωση παρατηρείται στους αριθμούς των μολύνσεων τα τελευταία 24ωρα, με τη μετάλλαξη Όμικρον να έχει επικρατήσει στη χώρα.

Από τις 11 Ιανουαρίου και έπειτα, καθημερινά τα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτή η μείωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη τα μοντέλα που μελετούν οι ειδικοί. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως το κύμα της πανδημίας έχει παρέλθει και πως δεν ασκείται μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, «παρακολουθούμε το κύμα και τις επόμενες μια με δυο εβδομάδες θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το πώς θα κινηθεί η μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα». «Είναι πάρα πολύ μεταδοτική, συγκριτική με τη Δέλτα η μεταδοτικότητά της είναι τεράστια. Οι εμβολιασμένοι την περνούν με απλά συμπτώματα», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σε κάθε περίπτωση, στη χώρα προστέθηκε ένα ακόμα «όπλο» κατά της πανδημίας που δεν είναι άλλο από τα αντιικά φάρμακα. Προκειμένου να χορηγηθούν θα απαιτείται συνταγογράφηση από γιατρό και έγκριση από επιτροπή.

Τα αντιικά χάπια θα δίνονται είτε από τα νοσοκομεία για νοσηλευόμενους, είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για εξωτερικούς ασθενείς. Οι γιατροί που θα κάνουν τη συνταγογράφηση θα καταχωρούν την 7η μέρα της χορήγησης και την 28η μέρα την πορεία της νόσου.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα τα αντιικά χάπια θα χορηγούνται σε ανοσοκατασταλμένους, άτομα με διαβήτη, άτομα με παχυσαρκία και άτομα με καρδιακές παθήσεις. Επίσης, προϋπόθεση για τη χορήγησή τους θα είναι αυτά τα άτομα να έχουν θετικό μοριακό τεστ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Περιστέρι: 32χρονος βίασε την 14χρονη ετεροθαλή αδερφή της συντρόφου του

Τζώρτζης Μονογυιός: Συγκλόνισε ο Stan - Απεγκλώβισε τη σύζυγό του επιχειρηματία από τη Ferrari (vid)

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες είναι πρώτες στη λίστα - Πότε θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα ψύχους – Πότε θα χτυπήσει, τι λένε Αρναούτογλου, Μαρουσάκης