ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα Αγροτών: Σε ρυθμό κινητοποιήσεων οι αγρότες - Πού στήνονται μπλόκα

Μπλόκα Αγροτών: Σε ρυθμό κινητοποιήσεων οι αγρότες - Πού στήνονται μπλόκα
Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες
INTIME NEWS

Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να στήσουν μπλόκα με τα τρακτέρ τους

Αγροτικό μπλόκο και στην Ελασσόνα αποφάσισαν να στήσουν σήμερα οι αγρότες που ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, όπως ανακοινώθηκε από την συντονιστική επιτροπή του μπλόκου της περιοχής.

Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου της Ελασσόνας χαιρετίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των συναδέλφων αγροτών και κτηνοτρόφων που σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο αναπτύσσονται αυτό το διάστημα.

«Η κάθοδος στον δρόμο με τα τρακτέρ αποτελεί μονόδρομο και γίνεται πράξη από την πλευρά μας με μπλόκο στο ποτάμι της πόλης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, τονίζοντας πως οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο με συμβολικό χαρακτήρα του δρόμου στην πόλη της Ελασσόνας στις 12:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το protionline.gr, μπλόκο διαρκείας στην Παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος της γέφυρας Μεγανίτη πραγματοποιούσαν τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου από τις 12.00 το μεσημέρι ως αργά το βράδυ οι αγρότες της Αιγιάλειας, με μπροστάρη τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου «Μπακόπουλος- Ντρίνιας», διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Δήλωναν δε αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο, μη αποκλείοντας να προχωρήσουν και στη Νέα Εθνική Οδό.

Κινητοποιήσεις αγροτών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αγρότες και οι Κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις την προσεχή Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ξάνθης, Κώστας Δαλάτσης, θα γίνει μια παράσταση διαμαρτυρίας, θα υπάρχουν και τρακτέρ από την Κομοτηνή και θα επιδοθεί και ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο.

Προς το παρόν ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει μπλόκα στους δρόμους στην περιοχή της ΑΜ-Θ, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να στηθούν.

Χανιά: Στήνουν μπλόκο στην εθνική

Στο κόμβο των ΄Μουρνιών συγκεντρωθήκαν το πρωί της Τρίτης αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων, ξεκινώντας κινητοποιήσεις που είχαν προαναγγείλει ακόμα από την προηγουμένη εβδομάδα.

Σε σύσκεψη που έκαναν επιτόπου, αναφέρθηκε ότι στο Ρέθυμνο οι συνάδελφοί τους έχουν αποφασίσει να κατέβουν επίσης σε κινητοποιήσεις και θα συντονιστούν σε όλη την Κρήτη, διεκδικώντας οικονομικές διευκολύνσεις στη φορολόγηση, τις τιμές των καυσίμων και στήριξη του πρωτογενή τομέα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μεταβούν στα Μεγάλα Χωράφια με πρόθεση να κλείσουν τον ΒΟΑΚ για σύντομο, αρχικά, χρονικό διάστημα, ανέφερε το zarpanews.gr.

Στήνουν νέα μπλόκα πανελλαδικά - Άρτα, Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο

Το βράδυ της Κυριακής η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Άρτας προχώρησε σε μπλόκο μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, ενώ μπλόκο στήθηκε στη θέση Χαλίκι από τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας παρά την προσπάθεια καταστολής της αστυνομίας.

Στην Α. Θεσσαλονίκη από χθες άρχισαν να συγκεντρώνονται αγρότες στις πλατείες σε Επανομή, Βασιλικά, Μεσημέρι, Σχολάρι, Θέρμη κ.α. με τρακτέρ και μηχανήματα, ενώ συστήνεται όργανο για τον συντονισμό του αγώνα.

Σε στήσιμο μπλόκων προχωρούν από χθες και οι αγρότες από Μαντούδι, Λίμνη, Αγ. Άννα στην Εύβοια στον κόμβο της Στροφυλιάς, καθώς και σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, ξεκινώντας από την Παλική Κεφαλλονιάς, τη “Λούμπα” Ζακύνθου κ.λπ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε Επίσης:

Αιγιάλεια: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών - Άναψαν φωτιές στην Εθνική Οδό

Μπλόκο Νίκαιας: Ψίχουλα κοροϊδίας οι εξαγγελίες του υπουργείου - Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά

Πάτρα: Αγρότες απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Πατρών–Αθηνών

Αγρότες: «Τώρα μόλις αρχίσαμε» το μήνυμά τους από το μπλόκο της Νίκαιας