ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Απατεώνας «πούλησε» έρωτα σε 52χρονη και της έκλεψε 40.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Απατεώνας «πούλησε» έρωτα σε 52χρονη και της έκλεψε 40.000 ευρώ
Ο δράστης συστήθηκε ως δήθεν Αμερικανός στρατιωτικός.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Θεσσαλονίκη: Της «πούλησε» έρωτα και της απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Απατεώνας στην Θεσσαλονίκη παρίστανε τον στρατιωτικό και με πρόσχημα τον έρωτα απέσπασε από μια 52χρονη χρηματικό ποσό άνω των 40.000 ευρώ. Ο άνδρας συστήθηκε ως Αμερικανός στρατιωτικός και επικοινωνούσε διαδικτυακά με την 52χρονη. Στην πραγματικότητα δεν είχε καμία σχέση με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα χρήματα αυτά, υποτίθεται ότι προορίζονταν για να καμφθούν κάποια προβλήματα στα τελωνεία σχετικά με την αποστολή δέματος το οποίο θα περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και προορίζονταν για την 52χρονη. Με τον τρόπο αυτό ο άγνωστος προς το παρόν δράστης την έπεισε να καταθέσει τμηματικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά.

Τη στιγμή που η γυναίκα διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απάτης απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Από την έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση μίας 67χρονης σε λογαριασμό της οποίας η παθούσα κατέθεσε μέρος των χρημάτων. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υπεβλήθη στην Εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση του υποτιθέμενου στρατιωτικού συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια σε αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου