ΕΛΛΑΔΑ

Τα παπούτσια του νονού: Τι να πάρετε φέτος στο βαφτιστήρι σας

Τα παπούτσια του νονού: Τι να πάρετε φέτος στο βαφτιστήρι σας

Οδηγός πασχαλινών αγορών για να επιλέξουμε το ιδανικό ζευγάρι παπουτσιών για το βαφτιστήρι

Όσοι έχουμε τη χαρά να είμαστε οι νονοί κάποιου παιδιού, γνωρίζουμε καλά πόσο σημαντικός είναι ο συγκεκριμένος τίτλος, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το παιδί που είχαμε την τιμή να βαφτίσουμε. Εμείς είμαστε εκείνοι που με το «πλούσιο» γιορτινό πακέτο που θα χαρίσουμε στο παιδί, μπορούμε να μετατρέψουμε τη γιορτή του Πάσχα σε μία όμορφη, χαρούμενη και δυνατή ανάμνηση, την οποία το παιδί θα αναπολεί με νοσταλγία μεγαλώνοντας.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, όταν πραγματοποιούμε τις αγορές για το πασχαλινό πακέτο του βαφτιστηριού μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με τα δώρα που θα επιλέξουμε να προσθέσουμε σε αυτό, μπορούμε να διευκολύνουμε σημαντικά και τους γονείς του, δηλαδή τους ανθρώπους που μας επέλεξαν ως «πνευματικό» πατέρα ή μητέρα του παιδιού τους. Και το καθιερωμένο ζευγάρι παπουτσιών, το οποίο δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό πακέτο του βαφτιστηριού μας, όχι μόνο θα εμπλουτίσει τη γκαρνταρόμπα του, αλλά θα εξυπηρετήσει και τον γονιό του. Αρκεί, βέβαια, να είναι το κατάλληλο υπόδημα.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε δημιουργήσει έναν οδηγό πασχαλινών αγορών, ο οποίος θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε το ιδανικό ζευγάρι παπουτσιών, δηλαδή αυτό που το παιδί δεν θα θέλει να βγάλει από πάνω του και θα ενθουσιάσει τους γονείς του.

Ένα καλό υπόδημα που θα συνοδεύει το παιδί στις πιο ξεχωριστές περιστάσεις

Αν θέλουμε να χαρίσουμε στο παιδί ένα καλό υπόδημα, το οποίο θα αποτελεί μία επένδυση για την γκαρνταρόμπα του, τότε αξίζει να επιλέξουμε ένα ζευγάρι που θα το συντροφεύει σε πιο ξεχωριστές περιστάσεις, όπως έναν γάμο, μία βάφτιση, μία επίσκεψη σε κάποιο σπίτι. Καλό θα ήταν να επιλέξουμε ένα μονόχρωμο σχέδιο, σε μία κλασική, ευκολοφόρετη απόχρωση, όπως το λευκό, το μαύρο ή το καφέ, ώστε να ταιριάζει με τα περισσότερα από τα ρούχα που υπάρχουν στην ντουλάπα του παιδιού. Εξίσου σημαντικό είναι να επιλέξουμε ένα ποιοτικό σχέδιο, κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά, το οποίο θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, ώστε το παιδί να το φορέσει πολλές φορές, να το ευχαριστηθεί και να μην χρειαστεί ένα δεύτερο ζευγάρι, πριν μεγαλώσει το πόδι του και αλλάξει νούμερο.

Ένα άνετο αθλητικό παπούτσι που θα στηρίζει το βαφτιστήρι μας σε κάθε του βήμα

Σύμφωνα με το έθιμο, ο λόγος που έχει καθιερωθεί ο νονός ή η νονά να χαρίζει ένα ζευγάρι παπούτσια στο βαφτιστήρι του κάθε Πάσχα, είναι πως με αυτό το συμβολικό δώρο δείχνει στο παιδί ότι θα του προσφέρει στήριξη και σταθερότητα σε κάθε βήμα της ζωής του. Ακριβώς αυτά μπορεί να προσφέρει στο παιδί και ένα καλό ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, ένα ζευγάρι που θα «αγκαλιάζει» το πέλμα του παιδιού με μαλακά υλικά και θα του προσφέρει κάθε στιγμή της ημέρας μοναδική άνεση και απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Στην αγορά υπάρχουν αμέτρητες επιλογές που θα ενθουσιάσουν το βαφτιστήρι μα, αλλά και τους γονείς του, διότι πρόκειται για μία επιλογή παπουτσιού που είναι απαραίτητη και σίγουρα θα τους «λύσει» τα χέρια όσον αφορά στις καθημερινές εμφανίσεις του παιδιού.

Ένα υπόδημα που θα συντροφεύει το παιδί στις καλοκαιρινές του περιπέτειες

Το τέλος των πασχαλινών εορτασμών μας κάνει να ανυπομονούμε για την έλευση του καλοκαιριού, που απέχει μία μόλις «ανάσα». Γιατί, λοιπόν, να μην χαρίσουμε στο βαφτιστήρι μας ένα ποιοτικό καλοκαιρινό υπόδημα, το οποίο θα το συντροφεύει στις καλοκαιρινές του περιπέτειες; Ένα ανατομικό, αδιάβροχο πέδιλο είναι μία εξαιρετική επιλογή πασχαλινού δώρου, καθώς θα προσφέρει στο παιδί την άνεση και τη σταθερότητα που χρειάζεται, καθώς θα πραγματοποιεί συναρπαστικές εξερευνήσεις σε κάποια παραλία, θα παίζει με τα φιλαράκια του στην παιδική χαρά, θα απολαμβάνει περιπάτους με τους γονείς του στα στενά σοκάκια κάποιου νησιού. Σε κάθε περίπτωση, ένα καλοκαιρινό υπόδημα αποτελεί μία σίγουρη επιλογή που θα πιάσει «τόπο» και όχι απλώς χώρο στην ντουλάπα του βαφτιστηριού μας.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ανεξάρτητα από το ζευγάρι παπουτσιών που θα προσφέρουμε στο βαφτιστήρι ως πασχαλινό δώρο, το σημαντικότερο και πιο πολύτιμο δώρο που μπορούμε να του χαρίσουμε είναι η αγάπη και η προσοχή μας. Συνεπώς, ακόμη και αν δεν είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας, δεν έχει καμία σημασία, αφού η κίνηση και το ενδιαφέρον μας είναι αυτά που μετράνε περισσότερο.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στο Πάσχα 2022