ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 7χρονου στη Θεσσαλονίκη: Στον χαμηλό αιματοκρίτη στρέφονται οι έρευνες –Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

Θάνατος 7χρονου στη Θεσσαλονίκη: Στον χαμηλό αιματοκρίτη στρέφονται οι έρευνες –Ρεπορτάζ Newsbomb.gr
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο 7χρονος δεν πρόλαβε καν να νοσηλευτεί, αλλά άφησε την τελευταία του πνοή στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.
INTIME

Θεσσαλονίκη: Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε την Τρίτη στη συμπρωτεύουσα όταν ένα παιδί 7 ετών έχασε τη ζωή του παρά τις προσπάθειες των γιατρών - Άγνωστο από τι προήλθε η ανακοπή - Στον χαμηλό αιματοκρίτη του αγοριού επικεντρώνονται οι έρευνες των γιατρών - Φως θα ρίξει η νεκροψία  

Πριν ακόμα δοθούν απαντήσεις για τον θάνατο της 3χρονης Κατερίνας η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ένα ακόμα περιστατικό θανάτου ανήλικου - στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» - έρχεται να συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Newsbomb.gr, πηγές από το «Ιπποκράτειο», το άτυχο αγοράκι παρουσίαζε έντονο πόνο στην κοιλία ενώ σε εξετάσεις που του έγιναν έδειξαν ότι είχε χαμηλό αιματοκρίτη. Ο 7χρονος, υπέστη ανακοπή και οι γιατροί επί 2,5 ώρες προσπαθούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Παραμένει ωστόσο άγνωστο τι προκάλεσε την ανακοπή στο παιδί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτό που ερευνάται είναι ο λόγος που το παιδί είχε τόσο χαμηλό αιματοκρίτη ενώ δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενος να υπήρχε κάποια αιμορραγία.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο 7χρονος δεν πρόλαβε καν να νοσηλευτεί, αλλά άφησε την τελευταία του πνοή στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι ο 7χρονος ήταν εμβολιασμένος κατά του covid και η δεύτερη δόση είχε γίνει τον Ιανουάριο.

Σε εξετάσεις που έγιναν στο «Ιπποκράτειο», αποκλείστηκε επίσης το ενδεχόμενο οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά.

Για τον 7χρονο έχει ζητηθεί ιατροδικαστική εξέταση από το νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δόντσιος ανέφερε σε δηλώσεις του στο grtimes.gr αφού πρώτα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του 7χρονου ότι: «χθες το πρωί το παιδί προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, με υψηλό πυρετό και σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση. Έγιναν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες. Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους παιδιάτρους και εντατικολόγους, έδειξε κορεσμό αιματοκρίτη και μετά από δύο με δυόμιση ώρες προσπαθειών δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στη ζωή. Έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή και η ιατροδικαστική έκθεση είναι αυτή, η οποία θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του παιδιού».

Η περίπτωση της 3χρονης

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες η Θεσσαλονίκη είχε συγκλονιστεί από τον θάνατο της 3χρονης Κατερίνας η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» όπου είχε διακομιστεί με πρήξιμο στο πόδι χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε τον αιφνίδιο χαμό της.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος 7χρονου στη Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με την ανακοπή που υπέστη το παιδί