ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την έρευνα για τον 28χρονο – Λιγοστεύουν οι ελπίδες

Χαλκιδική: Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την έρευνα για τον 28χρονο – Λιγοστεύουν οι ελπίδες
Χαλκιδική: Αν ο καιρός το επιτρέψει τότε θα επιστρατευθεί και υποβρύχια συσκευή
Facebook/ ΟΦΚΑΘ - Εθελοντές Διασώστες

Χαλκιδική: Αν ο καιρός το επιτρέψει τότε θα επιστρατευθεί και υποβρύχια συσκευή

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται έως αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου Σκοπιανού που αγνοείται για τρίτη ημέρα σήμερα μετά την βουτιά που έκανε στη Μύτη Ποσειδίου στη Χαλκιδική μαζί με τους δύο φίλους του, τον 25χρονο Βασίλ και τον 30χρονο Ιβαν, που διασώθηκαν ο πρώτος το Σάββατο και ο δεύτερος την Κυριακή.

Αν και η επιχείρηση έρευνας ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την προσπάθεια των διασωστών. Την έρευνα στην οποία συμμετέχουν με παραπλέοντα και πλωτά σκάφη και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από αέρος συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα Thestival.gr ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, «μόλις το επιτρέψει ο καιρός θα ρίξουμε και υποβρύχιο drone» μολονότι, σύμφωνα με τον ίδιο οι ελπίδες για να βρεθεί ζωντανός ο 28χρονος δυστυχώς λιγοστεύουν. Όπως είπε ο κ. Ράμος σήμερα Δευτέρα (11/07) αναμένονται στη Χαλκιδική η μητέρα και ο αδερφός του 28χρονου, οι οποίοι φτάνουν από την Αμερική όπου διαμένουν.

Οι δύο φίλοι του αγνοούμενου κατάφεραν και σώθηκαν, και είναι καλά στην υγεία τους. Πρώτος σώθηκε ο 25χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από σέρφερ λίγη ώρα αφότου παρασύρθηκε ενώ το μεσημέρι της Κυριακής κι έπειτα από 19 ώρες αναζητήσεων και αγωνίας, βρέθηκε κι ο 30χρονος ο οποίος εντοπίστηκε 14 ναυτικά μίλια από τη Νέα Σκιώνη και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο.

Χαλκιδική: Η μαρτυρία του πρώτου διασωθέντα - «Ήταν τρομακτικά σαν θρίλερ»

Στην περιγραφή του τι συνέβη στο Ποσείδι της Χαλκιδικής όταν τον παρέσυραν τα κύματα μαζί με τους δύο άλλους φίλους του προχώρησε στον ΑΝΤ1 ο πρώτος διασωθείς, ο 25χρονος Βασίλ Μπρεζόβσκι, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου αγνοούμενου.

«Πρώτα απ’ όλα δεν ξέραμε ότι τα κύματα θα ήταν τόσο δυνατά και ψηλά. Την μία στιγμή ήμασταν στα ρηχά και την επόμενη ήμασταν παγιδευμένοι στην ανοιχτή θάλασσα, μη μπορώντας να γυρίσουμε πίσω. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, δεν το καταλάβαμε στην αρχή! Ήταν πολύ τρομακτικά, σαν μία σκηνή από ταινία θρίλερ» είπε ο 25χρονος για την περιπέτειά του στη θάλασσα.

Στην ερώτηση, δε, τι θα πρέπει να γίνει για να μην υπάρξει ξανά ανάλογο περιστατικό ο 25χρονος ζητά από τις ελληνικές αρχές «να βάλουν μία πινακίδα που να προειδοποιεί τον κόσμο για τον κίνδυνο που επιφυλάσσουν τα ρεύματα και τα κύματα για να μην ζήσουν άλλοι άνθρωποι αυτό που ζήσαμε».

Παράλληλα ο νεαρός διασωθείς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Λιμενικό για την επιχείρηση διάσωσής του αλλά και τους ειδικούς «που φρόντισαν να σιγουρευτούν πως είμαστε καλά στην υγεία μας».

Σχετικές ειδήσεις