Χαλκιδική: Σβήνουν οι ελπίδες για τον αγνοούμενο - «Δεν ήξερε καλό κολύμπι»

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα, που αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι Χαλκιδικής
Χαλκιδική: Σβήνουν οι ελπίδες για τον 28χρονο αγνοούμενο
Στενεύουν τα περιθώρια για τον εντοπισμό του 28χρονου αγνοούμενου στη Χαλκιδική
2'

Οι δύο φίλοι του, με τους οποίους έκανε διακοπές στη Χαλκιδική και ήταν μαζί του στη θάλασσα, όταν τους παρέσυραν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα κατάφεραν να σωθούν.

Ο 25χρονος φίλος του, Βασίλ διεσώθη από σκάφος του Λιμενικού, λίγη ώρα αφού παρασύρθηκε από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή και μεταφέρθηκε αρχικά στο αλιευτικό καταφύγιο Νέας Σκιώνης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Ο άλλος φίλος τους, Ίβαν 30 ετών εντοπίστηκε μετά από περίπου 19 ώρες στη θάλασσα, σε απόσταση 14 μιλίων από τη Νέα Σκιώνη από ελικόπτερο και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο, σύμφωνα με το grtimes. Ο 30χρονος Ίβαν, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι όταν πήγαν να κολυμπήσουν η θάλασσα ήταν ήρεμη και μέσα δύο λεπτά όλα άλλαξαν, άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και να υψώνονται κύματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη voria, ο 30χρονος τουρίστας είπε στις Αρχές ότι ο φίλος του που ακόμη αγνοείται δεν ήξερε σχεδόν καθόλου να κολυμπά και πως η τελευταία φορά που είδε τον 28χρονο φίλο του ήταν όταν ο διασωθείς, πλέον, βούτηξε στη θάλασσα για να τους σώσει ενώ φώναζαν βοήθεια.

Στις έρευνες που διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του συμμετέχουν δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης και από αέρος επιχείρησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έρευνες διεξάγονται και στην ξηρά στην περιοχή γύρω από το Ποσείδι από περιπολικό όχημα του Λιμενικού και πεζοπόρα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εθελοντές διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Με πληροφορίες από: voria, grtimes

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή