ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μαρτυρία κατοίκου για τη φωτιά - «Το μέτωπο ξεπερνά τα δυο χιλιόμετρα»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μαρτυρία κατοίκου για τη φωτιά - «Το μέτωπο ξεπερνά τα δυο χιλιόμετρα»
Συγκλονίζουν οι εικόνες από το πύρινο μέτωπο.
Newsbomb.gr / Λευτέρης Παρτσάλης

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πεντέλη - Σε δύο μέτωπα κινείται η φωτιά - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέναντι στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι.

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Κάτοικος Πεντέλης: «Το μέτωπο μπορεί να είναι και πάνω από δυο χιλιόμετρα»

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr και στον φωτορεπόρτερ Λευτέρη Παρτσάλη και τόνισε ότι: «Αυτή τη στιγμή η φωτιά αναπτύσσεται σε δύο μέτωπα το ένα είναι εδώ που βρισκόμαστε στη Καλλιθέα Πεντέλης. είναι κατοικημενη περιοχη, προσπαθουμε να την ανακόψουμε. Ο αέρας είναι πολύ ισχυρός, υπάρχει ένα μέτωπο βορείως της περιοχής που είμαστε τώρα προς την περιοχή Πύριζα στο βουνό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αναφορά για σπίτια, έχουμε αποφύγει τη ζημιά σε οικείες. Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Μπορεί να είναι και πάνω από δυο χιλιόμετρα».

Σχετικές ειδήσεις