ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Τι έγραφε η μάνα της 12χρονης στον Μίχο μετά την καταγγελία

Σεπόλια: Τι έγραφε η μάνα της 12χρονης στον Μίχο μετά την καταγγελία
Προφυλακιστέα έχει κριθεί η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια, η οποία κατηγορείται για μαστροπεία της κόρης της

Σεπόλια: Η μητέρα της 12χρονης έστελνε μηνύματα στον Ηλία Μίχο ζητώντας χρήματα

Μέσα στα καινούργια στοιχεία, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, υπάρχει και ένα μήνυμα της μητέρας της στον Ηλία Μίχο, μετά την καταγγελία στις 3 Σεπτεμβρίου, η οποία του ζητούσε συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Το μήνυμα της μητέρας στον Ηλία Μίχο μετά την καταγγελία

Το μήνυμα της μητέρας της 12χρονης στον Ηλία Μίχο, δημοσιοποιήθηκε μέσα από την εκπομπή Tlive: «Θα πας 150 ευρώ πάλι σε φάκελο στο φαρμακείο απέναντι από τον φούρνο του... και θα πεις όπως και χθες για τη... Αυτά είναι τα τελευταία που ζητάω και φθηνά την έβγαλες με 450 ευρώ, για να μην καταγγείλω πολύ φθηνά».

Στη φυλακή η μητέρα της 12χρονης

Προφυλακιστέα έχει κριθεί η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια, η οποία κατηγορείται για μαστροπεία της κόρης της. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η 37χρονη αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ πέρασε το βράδυ της στο τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Η 37χρονη παραμένει σύμφωνα με τους δικηγόρους της σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, ενώ φέρεται να μην περίμενε την εξέλιξη. Στον Κορυδαλλό αναμένεται να βρει και την επίσης προφυλακισμένη, κατηγορούμενη για τον φόνο των τριών παιδιών της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι συνθήκες κράτησής της αναμένεται μάλιστα να είναι ίδιες με την κατηγορούμενη από την Πάτρα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ισχύει στις φυλακές, η μητέρα της 12χρονης πρώτα θα δώσει μια τυπική συνέντευξη στη διοίκηση των φυλακών και έπειτα θα μεταφερθεί σε κελί καραντίνας, όπου θα παραμείνει μόνη.

Πάντως το να παραμείνει σε ειδικά διαμορφωμένο κελί μόνη της, εξετάζεται και ανεξάρτητα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς κατηγορείται για έγκλημα ιδιαίτερης απαξίας, με αντίστοιχους κατηγορούμενους να τυγχάνουν πολλές φορές σκληρής μεταχείρισης από τους υπόλοιπους τρόφιμους.

Μπαλάσκας στο Newsbomb.gr: Ερευνάται η σχέση Μίχου - μητέρας

Στη σχέση του Ηλία Μίχου με τη μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια, φέρεται να πέφτει μεταξύ άλλων το βάρος των ερευνών από τις ελληνικές Αρχές, όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός τόνισε ότι μετά και την εντολή προφυλάκισης της μητέρας του ανήλικου, ερευνάται εξονυχιστικά η σχέση της με τον 53χρονο όπως και το ενδεχόμενο χρηματικών συναλλαγών μεταξύ των δύο.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει εγκληματική οργάνωση πίσω από τον κατά συρροή βιασμό του παιδιού ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει το ενδεχόμενο μέσω συνδετικών κρίκων να βρισκόταν στην αρχή της διαμόρφωσής του ένα κύκλωμα μαστροπείας.

Παράλληλα ο συνδικαλιστής αστυνομικός χαρακτήρισε διεστραμένα και ανώμαλα άτομα τους δράστες ενώ επεσήμανε πως όσοι βίασαν και όχι μόνο τη 12χρονη θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο: «Πρόκειται για άτομα διεστραμμένα, παιδόφιλα, ανώμαλα και δεν γίνεται εύκολα πιστευτό από τους συλληφθέντες ότι αυτό το μικρό παιδάκι ήταν μεγαλύτερης ηλικίας. Με την πάγια και εμπεριστατωμένη μέθοδο των εξιχνιάσεων συνεπικουρούμενο το Ανήλικων και από άλλες δυνατές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα ανακαλυφθούν και θα προσαχθούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη όσοι βίασαν το ανήλικο κοριτσάκι και όχι μόνο», ανέφερε συγκεκριμένα.

Έρχονται νέες συλλήψεις - Εξετάζεται το ενδεχόμενο κακοποίησης και των άλλων παιδιών

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης, την οποία εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος, στα Σεπόλια. Η κατάθεση του παιδιού «φώτισε» πολλά σημεία αυτής της φρικαστικής ιστορίας, με την ΕΛΑΣ ήδη να έχε προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις βιαστών, αλλά και σε αυτή της μητέρας της.

Τα όσα συγκλονιστικά ανέφερε το παιδάκι στην τρίτη, συμπληρωματική, κατάθεση βοήθησαν ιδιαίτερα τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση να προχωρήσουν την έρευνα και να φτάσουν σε περισσότερα πρόσωπα. Παράλληλα, αναζητούνται και άλλοι βιαστές του παιδιού καθώς πλέον έχει πιστοποιηθεί, με βάση όσα είπε η 12χρονη, ότι ο Ηλίας Μίχος δεν κανόνιζε μόνο ραντεβού σε αυτοκίνητα αλλά οδηγούσε το παιδί και σε οίκο ανοχής όπου το εξανάγκαζε να εκδίδεται στους βιαστές του.

Η φρίκη που βίωσε η 12χρονη είναι πρωτοφανής, ακόμα και για τους έμπειρους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι ενδεικτικό πως και η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις με κακοποίηση ανήλικων παιδιών. Νομίζω παρόμοια υπόθεση στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει, δεν έχει χειριστεί η συγκεκριμένη υπηρεσία τέτοια παρόμοια υπόθεση».

Το «κουβάρι», λοιπόν, αυτής της ανατριχιαστικής ιστορίας έχει αρχίσει να ξετυλίγεται για τα καλά και μετά τους πέντε συλληφθέντες βιαστές, στόχος της ΕΛΑΣ είναι να εξιχνιάσει πλήρως την υπόθεση και να περάσει χειροπέδες σε όλους όσοι ασέλγησαν σε βάρος της 12χρονης. Οι παιδοβιαστές έχουν μπει για τα καλά στο «μάτι» των αστυνομικών και σύντομα αναμένεται να αρχίσει νέος κύκλος συλλήψεων. Ο αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα προκύψουν τουλάχιστον άλλες έξι συλλήψεις που σχετίζονται με την υπόθεση.

«Θα συλληφθούν όλοι που είχαν επαφές. Δεν μπορεί κανείς να σας πει ότι δεν είναι 15. Μας προκύπτουν πράγματα. Τουλάχιστον 11 πρόσωπα που έχουν κάνει την ειδεχθή πράξη με το αθώο κορίτσι. Κι άλλοι παιδόφιλοι που είχαν τηλεφωνικές επαφές και ενδεχομένως να μην είχαν συνάντηση, θα ελεγχθούν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το ζητούμενο, όμως, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις αλλά και μετά από κάποιες μαρτυρίες ανθρώπων από τη γειτονιά που τώρα αποφάσισαν να μιλήσουν είναι και το αν έχει υπάρξει κακοποίηση και άλλων παιδιών της ίδιας οικογένειας. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη οι Αρχές προχωρούν τη σχετική έρευνα, έτσι ώστε να διερευνηθεί αν ο Ηλίας Μίχος ή άλλο πρόσωπο είχε προχωρήσει σε κακοποίηση σε βάρος των παιδιών. Τα παιδιά, εν τω μεταξύ, μαζί με τη 12χρονη βρίσκονται διαρκώς υπό την υποστήριξη ψυχολόγων της ΕΛΑΣ και με εντολή της Δικαιοσύνης φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

Σεπόλια: 60χρονος έστελνε χρήματα στο λογαριασμό της 37χρονης μητέρας

Σχεδόν 1000 παιδιά έχουν κακοποιηθεί την τελευταία τριετία στην Ελλάδα

Σεπόλια: Η ελληνική ταινία που απεικόνισε την φρίκη της 12χρονης