ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα: Ξίφος και σημαία παρέδωσε ο αρχηγός ΓΕΑ

Κηδεία υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα: Ξίφος και σημαία παρέδωσε ο αρχηγός ΓΕΑ
Ξίφος και σημαία παρέδωσε ο αρχηγός ΓΕΑ στον πατέρα του υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, παρέδωσε το ξίφος και την ελληνική σημαία στον πατέρα του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα. Μάλιστα, αφού ολοκληρώθηκε η ταφή, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας έριξε βολές στον αέρα ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε σήμερα τον υποσμηναγό, Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα. Λίγο μετά τις 12:30 στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ετάφη η σορός του 29χρονου συγκυβερνήτη του μοιραίου Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη τη Δευτέρα ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Συγγενείς, φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον υποσμηναγό Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα. Όλοι τους, μάλιστα, ακολούθησαν την πομπή από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη, όπου νωρίτερα την Πέμπτη έγινε η εξόδιος ακολουθία μέσα σε κλίμα απέραντης θλίψης.

Ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, παρέδωσε το ξίφος και την ελληνική σημαία στον πατέρα του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα. Μάλιστα, αφού ολοκληρώθηκε η ταφή, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας έριξε βολές στον αέρα ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του αρχηγού ΓΕΑ, Αθανάσιος Μπουρολιάς, σκοτώθηκε στις 29 Μαΐου 1979 κατά την εκτέλεση διατεταγμένης πτήσεως, όταν το αεροσκάφος Τ-33 του 367 Σμήνους Εφηρμοσμένης Εκπαιδεύσεως, στο οποίο επέβαινε ως χειριστής με συνεπιβάτη τον Ανθυπασπιστή Συφάκη Αντ. ως μηχανικό, κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου της Σούδας (115 Πτέρυγα Μάχης).

Συγκλονίζει ο επικήδειος της οικογένειας του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα

Στον επικήδειο, ο πατέρας του Μάριου Τσουρούτσικα, ανέφερε: «Σαν νέος άνθρωπος, τα έγραψα χθες το βράδυ αυτά, είχε καταφέρει να πετύχει κάτι δύσκολο. Κάτι που δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους. Να σβήσει το «εγώ» από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το «εμείς». Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα. Μακάρι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάπου – κάπου. «Πατέρα η Ελλάδα δεν μου χρωστάει, εγώ χρωστάω».

Η μητέρα του, είπε με λυγμούς: «Μάριε, αγόρι μου γλυκό, πάντα χαμογελαστός, ήρεμος και υπομονετικός, δεν παραπονιόσουν ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής, εργατικός ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου. Από μικρός ονειρευόσουν να γίνει πιλότος, λάτρευες την ταχύτητα. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Έγινες ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Για μένα ήσουν είσαι και θα είσαι το παιδί μου.»

Στη συνέχεια του αφιέρωσε στίχους από το τραγούδι «ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός...».