ΕΛΛΑΔΑ

Μάριος Τουρούτσικας - «Λύγισαν» όλοι στον επικήδειο του πατέρα: «Δεν εγκατέλειψε ποτέ την Ελλάδα»

Μάριος Τουρούτσικας - «Λύγισαν» όλοι στον επικήδειο του πατέρα: «Δεν εγκατέλειψε ποτέ την Ελλάδα»
Glomex

«Λύγισαν» όλοι στον επικήδειο που εκφώνησε ο πατέρας του Μάριου Τσουρούτσικα, του ενός εκ των πιλότων του Phantom F-4 που έχασαν τη ζωή τους. 

Αποστολή: Χάρης Γκίκας

Συντετριμμένοι οι γονείς του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα είπαν το τελευταίο αντίο στον γιο τους που έπεσε σαν ήρωας υπέρ πατρίδος. Ο επικήδειός τους για τον αδικοχαμένο Ίκαρο ράγισε καρδιές.

Στον επικήδειο, ο πατέρας του Μάριου Τσουρούτσικα, ανέφερε: «Σαν νέος άνθρωπος, τα έγραψα χθες το βράδυ αυτά, είχε καταφέρει να πετύχει κάτι δύσκολο. Κάτι που δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους. Να σβήσει το «εγώ» από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το «εμείς». Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα. Μακάρι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάπου – κάπου. «Πατέρα η Ελλάδα δεν μου χρωστάει, εγώ χρωστάω».

Η μητέρα του, είπε με λυγμούς: «Μάριε, αγόρι μου γλυκό, πάντα χαμογελαστός, ήρεμος και υπομονετικός, δεν παραπονιόσουν ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής, εργατικός ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου. Από μικρός ονειρευόσουν να γίνει πιλότος, λάτρευες την ταχύτητα. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Έγινες ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Για μένα ήσουν είσαι και θα είσαι το παιδί μου.»

Στη συνέχεια του αφιέρωσε στίχους από το τραγούδι «ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός...»

Συγκλονιστικός ήταν και ο επικήδειος φίλου και συναδέλφου του 29χρονου.

«Άριστος συνάδελφος και συνεργάτης, υπηρετώντας άοκνα. Ήσουν υπόδειγμα τέκνου για τους γονείς σου. Επί 9 έτη υπηρέτησες ευδόκιμα. Αείμνηστε Μάριε, η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου πάνω στα ατσάλινα φτερά σου. Υπηρξες έντιμος και ευθύς χαρακτήρας, ακούραστος. Όλοι θρηνούμε και πενθούμε τη λεβεντιά που χάθηκε, που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, πέρασες στην αιωνιότητα, πέρασες στην ιστορία. Τη θύμησή σου δεν είναι δυνατόν να την αποχωριστούν ούτε οι γονείς, ούτε τα αδέρφια, ούτε οι συνάδελφοί σου. Η Πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων που θυσιάστηκαν για να διατηρήσει την ελευθερία της.»

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Μάριο Μιχαήλ μέσα σε κλίμα οδύνης.

Η κηδεία του Υποσμηναγού τελέστηκε στην Τρίπολη, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, ενώ η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού Πικέρνι, από όπου και κατάγεται.

Σημειώνεται πως η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του γηροκομείου Τρίπολης, καθώς ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρουτσίκας είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ηλικιωμένους.

Σχετικές ειδήσεις