ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Ραγίζει καρδιές πατέρας αγνοούμενου: «Ψάχνω έστω ένα σταυρουδάκι, να ξέρουμε ότι είναι εκεί»

Ραγίζει καρδιές πατέρας αγνοούμενου: «Ψάχνω έστω ένα σταυρουδάκι, να ξέρουμε ότι είναι εκεί»

 Τέμπη: Πατέρας αγνοούμενου έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας ψάχνει τουλάχιστον «ένα σταυρουδάκι του να ξέρω ότι είναι εκεί». 

«Μην πας με το αυτοκίνητο, πήγαινε με το τρένο που είναι ασφαλές» είπε ο Δημήτρης Κουτσόπουλος στον φοιτητή γιο του Αναστάσιο.

Σε δήλωσή του, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο οποίο περιμένει νέα για τον γιο του, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρει: «Ενημερωθήκαμε μετά κι εμείς κι ήρθαμε αμέσως στο νοσοκομείο. Το παιδί είναι 21 ετών, λέγεται Κουτσόπουλος Αναστάσιος. Μας είπαν ότι δεν έχει γίνει ταυτοποίηση ακόμα. Τελευταία πληροφορία ήταν ότι βρισκόταν στο 3ο βαγόνι και μετακινήθηκε. Τίποτα παιδιά. Δεν βρήκαν ούτε το σταυρουδάκι του το χρυσό, να ξέρουμε ότι είναι εκεί…»

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν έχει τέλος για κάποιες οικογένειες, που ακόμα ψάχνουν ίχνη από τους ανθρώπους τους. Δεν βρίσκονται ούτε στα θύματα, ούτε στους αγνοούμενους.

Την ώρα που έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της παραλαβής των σορών μετά και την ταυτοποίηση των θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, πολλοί είναι εκείνοι που ακόμα τρεις μέρες μετά αναζητούν μία απάντηση για το πού βρίσκονται οι δικοί τους άνθρωποι.

Παρότι έχουν ληφθεί δείγματα DNA δεν υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση, ενώ πολλοί δεν βρίσκονται ούτε στη λίστα των αγνοουμένων ούτε των θυμάτων ή τραυματιών, με συνέπεια να απευθύνονται στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ ώστε να εντοπίσουν τους οικείους τους ή έστω να πάρουν μία απάντηση.

Ο Γιάννης μέχρι και σήμερα ψάχνει τον αδερφό του, 34 ετών, ο οποίος ταξίδευε με τη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία στο πρώτο βαγόνι.

Ο 34χρονος σύμφωνα με τον αδερφό του, ταξίδευε από Αθήνα όπου βρισκόταν για να βγάλει δίπλωμα και επέστρεφε στην Κατερίνη, ενώς τελευταία φορά που μίλησε μαζί του ήταν λίγο πριν τη σύγκρουση.

«Ακόμα περιμένω»…

Τον 22χρονος Ντένις Ρότσι, ο οποίος τον επόμενο μήνα κλείνει τα 23 χρόνια του, αναζητούν οι γονείς του, με τη φωτογραφία του στα χέρια απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί τους.

Ο νεαρός ήταν επιβάτης στο 5ο βαγόνι και δεν έχει δηλωθεί ούτε ως τραυματίας, ούτε ως αγνοούμενος. Είχε πάει στην Αθήνα για το τριήμερο και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη.

Τελευταία επικοινωνία μαζί του έγινε με μία φίλη του στις 23:10, ενώ 2 λεπτά πριν είχε μιλήσει με τη μητέρα του.

Τέμπη: Μητέρα αναζητά τον 23χρονο γιο της, Ντένις Ρούτση

Στο τηλεφώνημα στον πατέρα του, του είχε πει πως θα καθυστερήσει και πως θα τον καλούσε όταν έφτανε… «ακόμα περιμένω»

Πατέρας 28χρονης αγνοούμενης: «Τι θα πάρω εγώ πίσω; Κρέατα;»

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του πατέρα 28χρονης αγνοούμενης, η οποία βρισκόταν στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη.

Ο πατέρας συντετριμμένος με δάκρυα στα μάτια περιγράφει τον εφιάλτη που ζει ο ίδιος και η οικογένειά του μετά τον χαμό της κόρης του.

Μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 τα λόγια του "τσακίζουν".

«Περιμένω να μου τηλεφωνήσουν από την Αστυνομία ότι ταυτοποιήθηκε μέσω DNA η σορός της κόρης μου. Να την παραλάβω στο κουτί. Δεν αντέχω άλλο πόνο. Κι εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που είμαστε μέσα. Όλοι έχουν χάσει παιδιά… Φοιτητές… Την αφρόκρεμα ενός κράτους. Όλα αυτά τα παιδιά είχαν φιλοδοξίες στη ζωή τους.

Μπήκε στο τρένο το κορίτσι μου και το παίρνω στην κάσα. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Συγγνώμη που είμαι φορτισμένος. Μάλλον θα χαπακωθώ κι εγώ για να είμαι πιο ήρεμος. Έχω άλλα δύο παιδιά. Όπως και τα δάχτυλα, όποιο και να αγγίξεις, τον ίδιο πόνο έχει», είπε.

Και πρόσθεσε: «Έχω φίλο ψυχίατρο στην Κρήτη. Μιλάμε μαζί του. Μας είπε να λέμε ότι έχει πάει ταξίδι για να απαλύνουμε τον πόνο. Πρέπει να βρω δύναμη γιατί υπάρχουν πίσω άνθρωποι που με χρειάζονται».

Το πλήρωσε το εισιτήριο δεν ήταν λαθρεπιβάτης. Αυτοί με τι την πλήρωσαν; Με το να την σκοτώσουν; Εγώ τι θα παραλάβω στο κουτί; Χέρια, πόδια, κρέατα; Δεν πήγα σε κρεοπωλείο. Μια όμορφη κοπέλα, πλήρωσε το εισιτήριο της. Εκείνοι τι έκαναν για το επιβατικό κοινό; Τους σκοτώσανε; Δεν είναι μόνο η δική του κόρη», τόνισε.

Κανδαράκη: Γιατί είναι σημαντικό για τους συγγενείς να βρεθεί «κάτι» από τους δικούς τους

Η Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σημειώνει ότι για την ψυχολογία των συγγενών των δηλωμένων αγνοούμενων, είναι εξαιρετικά ουσιώδες να εντοπιστεί και να παραδοθεί «έστω κι ένα φερμουάρ» από τον δικό τους άνθρωπο.

«Να έχουν κάτι με το οποίο θα πιστοποιείται ο θάνατος... Να έχουν κάτι να θάψουν. Είναι καθοριστικό αυτό διότι η ταφή είναι πολύ σημαντική», εξηγεί η ψυχολόγος, θυμίζοντας και την ιστορία της αρχαίας τραγωδίας της Αντιγόνης.

«Από την ταφή και μετά μπορεί να ξεκινήσει το πένθος. Αν δεν υπάρχει ταφή και ο συγγενής θεωρείται αγνοούμενος, τότε στον ψυχισμό των συγγενών δεν ξεκινά η διαδικασία του πένθους. Αντιθέτως, βρίσκονται στη διαδικασία μιας τραγικής αναμονής. Είναι ουσιώδης η ταφή για να μπούμε στο επόμενο στάδιο», αναφέρει.

Η Άννα Κανδαράκη προσθέτει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα χρειαστούν στήριξη και για το μετατραυματικό στρες και για αυτό έχει σημασία και η συστηματική στήριξη σε αυτούς.

Σχετικά με τον τρόπο που σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα, η κλινική ψυχολόγος σημειώνει ότι αυτός «διαταράσσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Θα γίνουμε θηρία που δεν θα εμπιστευόμαστε κανέναν».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις