ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη - Μαρτυρία επιβάτη για τις τρεις ξαδέρφες: «Άκουσα να λένε ότι πάνε στο κυλικείο»

Τέμπη - Μαρτυρία επιβάτη για τις τρεις ξαδέρφες: «Άκουσα να λένε ότι πάνε στο κυλικείο»

Τέμπη: Ένας επιβάτης από το τέταρτο βαγόνι αποκάλυψε ότι οι τρεις φοιτήτριες από τα Τρίκαλα, αποφάσισαν να μετακινηθούν στο κυλικείο καθώς δεν έβρισκαν χώρο να κάτσουν.

Δεν έχουν τέλος οι μαρτυρίες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη το οποίο σύμφωνα με τον απολογισμό των νεκρών στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Ανάμεσα στα αδικοχαμένα θύματα του Intercity βρίσκονται και οι δίδυμες φοιτήτριες μαζί με την ξαδέρφη τους με καταγωγή από το Καστράκι Μετεώρων, ηλικίας 20 και 19 ετών αντίστοιχα.

Όπως είπε ένας επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας ο οποίος ταξίδευε στο τέταρτο βαγόνι , άκουσε την παρέα των νεαρών κοριτσιών να λέει «πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε».

Μιλώντας στον Alpha, ο 28χρονος Νίκος συγκεκριμένα είπε: «Σκεφτόμουν να σηκωθώ να πάω στο κυλικείο, αλλά ευτυχώς δεν σηκώθηκα, ήταν το τυχερό μου. Θυμάμαι τα τρία κορίτσια, τις δίδυμες και την ξαδέλφη τους που άφησαν τις βαλίτσες τους δίπλα σε εμάς και είπαν “πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε” γιατί δεν είχε να κάτσουν και οι τρεις. Την άλλη μέρα που το διάβασα, σοκαρίστηκα ακόμα περισσότερο»

Για τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης ο 28χρονος είπε ότι αισθάνθηκε ένα συνεχόμενο τράνταγμα και έπειτα ακουγόντουσαν τσιρίδες και φωνές:

«Ήμασταν στο τέταρτο βαγόνι.Ήταν δύσκολο, καθώς βγήκαμε γιατί είχε σπάει κάπως η πόρτα και δεν ήταν εύκολη η έξοδος. Απλά υπήρχε ένα κενό και πηδούσαμε κάτω. Είχε πάρει φωτιά ήδη το τρίτο βαγόνι, ήταν στα δύο μέτρα. Πριν τη σύγκρουση δεν είχαμε ακούσει κάτι, ούτε κάποια συνομιλία. Αισθανθήκαμε το τράνταγμα, δεν υπήρχε φρενάρισμα. Ήταν έντονο και συνεχόμενο το τράνταγμα, ήταν 10-13 δευτερόλεπτα. Είχαν σπάσει γυαλιά από την άλλη μεριά του βαγονιού, πεταγόντουσαν πράγματα, υπήρχε πανικός, τσιρίδες, φωνές», είπε ο επιζών της τραγωδίας

Σχετικές ειδήσεις