LIVE BLOG - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Όλες οι εξελίξεις από τη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία της Ελλάδας

Σύγκρουση τρένων, Τέμπη
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Όλες οι εξελίξεις για την εθνική τραγωδία. Ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει καθημερινά, ενώ οι ελπίδες για επιζώντες έχουν εξανεμιστεί.

Σε 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική, αργά το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμο β', Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως ανέφερε η κ. Δημογλίδου, αμέσως μετά το δυστύχημα και την απομάκρυνση των επιβατών και των τραυματιών δηλώθηκαν μέχρι στιγμής επίσημα, 57 επιβάτες ως αγνοούμενοι, ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, σχετικά με τους επιβεβαιωμένους νεκρούς, υπάρχει ένας άνθρωπος παραπάνω, που φαίνεται να μην έχει δηλωθεί από κάποιον ως αγνοούμενος.

Όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με την μέθοδο DNA . Η εξέταση των δειγμάτων που είχε λάβει από συγγενείς αγνοουμένων η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου και πλέον τα ταυτοποιημένα θύματα ανέρχονται στα 54. Αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Παράλληλα, μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης

Οι άνθρωποι διατηρούν τις ελπίδες τους για την ανεύρεση των αγαπημένων τους προσώπων, πλην όμως όσο κυλούν οι ώρες οι ελπίδες αυτές εξανεμίζονται. Παράλληλα, στην επιφάνεια έρχονται ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες επιζώντων για τα δραματικά λεπτά μέσα στην αμαξοστοιχία που μετατράπηκε σε κινούμενο φέρετρο για τους συνανθρώπους μας.

Ο ΟΣΕ μετά από δύο ημέρες «αφωνίας» εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, ενώ «τρέχουν» οι διαδικασίες της απόδοσης ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα.

Την Πέμπτη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που ανέλαβε υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, μετά την παραίτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή, στην τελετή παραλαβής - παράδοσης, ανέφερε: «Ζητώ συγγνώμη από όλους».

Στο μεταξύ, ο σταθμάρχης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο, με τον δικηγόρο του να δηλώνει: «Έχει αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών του». Στο μεταξύ, επιταχύνει την έρευνα για τα Τέμπη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.