ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επιμένουν οι οικολόγοι - Συνελήφθησαν ξανά οι διαμαρτυρόμενοι για τις κοπές δένδρων

Θεσσαλονίκη: Επιμένουν οι οικολόγοι - Συνελήφθησαν ξανά οι διαμαρτυρόμενοι για τις κοπές δένδρων

Συνελήφθησαν ξανά 5 από τους 14 κατηγορούμενους-διαμαρτυρόμενους για τις κοπές δένδρων, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, εις βάρος τους σχηματίστηκε νέα δικογραφία από το ΑΤ Λευκού Πύργου για απείθεια. Ο λόγος είναι γιατί αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν ύστερα από τη χθεσινή αυτόφωρη διαδικασία. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο 29χρονος γιος του Μιχάλη Τρεμόπουλου, δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 33 χρονών, δύο γυναίκες, ηλικίας 26 και 34 χρονών.

Η τελευταία είναι υπήκοος Γαλλίας.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ασκηθεί ποινική δίωξη ενώ στη συνέχεια προβλέπεται να παραπεμφθούν σε Πλημμελειοδικείο για να δικαστούν

Ακόμη, οι πέντε περιλαμβάνονται στους συνολικά 14 που κατηγορούνται και για παράνομη βία καθώς διαμαρτυρήθηκαν για τις κοπές δένδρων από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Χθες, μετά την πρώτη ποινική δίωξη, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε και αφέθηκαν ελεύθεροι .

Στη συνέχεια όσοι δεν είχαν δακτυλοσκοπηθεί οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκη για τη σήμανση του. Σύμφωνα με την αστυνομία οι 5 αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα