ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Μάλια: Αποκαλύφθηκε κατοχικό βλήμα - Συνεχίζει να καίει υπό μερικό έλεγχο

Φωτιά στα Μάλια: Αποκαλύφθηκε κατοχικό βλήμα - Συνεχίζει να καίει υπό μερικό έλεγχο
neakriti.gr

Φωτιά στα Μάλια της Κρήτης - Αποκαλύφθηκε κατοχικό βλήμα την ώρα της κατάσβεσης

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου στα Μάλια, του Ηρακλείου Κρήτης λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση.

Ισχυρή ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία έσπευσε στο σημείο με συνολικά να επιχειρούν 20 άνδρες με 9 οχήματα και δυο ομάδες πεζοπόρων. Σύμφωνα με ενημέρωση στο Newsbomb.gr η φωτιά η οποία πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο καίει σε αγροτοδασική έκταση και είναι κοντά στη θάλασσα οπότε δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης οι πυροσβέστες ανακάλυψαν ένα κατοχικό βλήμα, το οποίο ευτυχώς δεν εξερράγη, την ώρα που επιχειρούσαν

Πυροτεχνουργοί και αστυνομία έχουν φτάσει στο σημείο για τη φύλαξη του χώρου

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκο, που μίλησε στο neakriti.gr, η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στο νησί αλλά και στην περιοχή και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος μιλώντας στο neakriti.gr ανέφερε ότι η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στο νησί αλλά και στην περιοχή και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Μέχρι στιγμής έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα, ενώ η εστία της πυρκαγιάς, σύμφωνα τον δήμαρχο ο οποίος σπεύδει στο σημείο, βρίσκεται πολύ κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο.

Τα αίτια της φωτιάς, που ξέσπασε βόρεια των ανακτόρων των Μαλίων, δεν έχουν γίνει γνωστά και αναμένεται να εξακριβωθούν από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ.