ΕΛΛΑΔΑ

Αρσάκειο: «Οι νταήδες γύρισαν στο σχολείο με ειρωνεία» - Σοβαρά αδικήματα βλέπει ο δικηγόρος

Αρσάκειο: «Οι νταήδες γύρισαν στο σχολείο με ειρωνεία» - Σοβαρά αδικήματα βλέπει ο δικηγόρος
Intime / φωτογραφία αρχείου

Πολλά είναι τα περιστατικά εκφοβισμού στο σχολείο, σύμφωνα με μαρτυρίες.  Έχουν τελεστεί σοβαρά ποινικά αδικήματα από τη διεύθυνση του σχολείο, όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών σχετικά με το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο Ψυχικού έχουν μπει και παλαιότερα σκηνικά που έχουν καταγγελθεί.

Όπως αποκαλύπτεται, η περίπτωση του 15χρονου δεν είναι η μοναδική, καθώς και στο παρελθόν έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά, τα οποία μάλλον «μπήκαν κάτω από το χαλί».

Η μητέρα του 15χρονου, μιλώντας στο Newsbomb.gr, αποκάλυψε ότι τα φαινόμενα bullying σε βάρος του γιου της, δεν είναι καινούργια. Αντίθετα, περιστατικό με λεκτική βία εναντίον του, είχε σημειωθεί και περίπου πριν έναν χρόνο.

Όπως σημείωσε η ίδια, ο χειρισμός ήταν τότε πιο διακριτικός από την πλευρά της οικογένειας και ο μαθητής που έκανε bullying στο γιο της είχε τότε απομακρυνθεί από το σχολείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου, η Διεύθυνση πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος.

Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους. Παράλληλα θα διεξαχθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Οι ανήλικοι νταήδες «γύρισαν με θράσος στο σχολείο»

Μητέρα μαθητή του Αρσακείου, μιλώντας στο MEGA, είπε πως τα παιδιά που έκαναν bullying στον μαθητή γύρισαν στην τάξη γελώντας και με ειρωνεία.

«Κάποια δείχνουν μία μεταμέλεια, κάποια δείχνουν μια ειρωνεία. Στο ερώτημα ενός καθηγητή "γελάς ακόμα" σε έναν από τους δύο, είπε "ναι, δεν έχω κάνει τίποτα για να μη γελάω". Και συνέχιζαν να κάνουν πλάκα μεταξύ τους. Το θέμα είναι ότι και που γύρισαν, κι αν πέρασαν την όποια διαδικασία, δεν ξέρω ανακριτική, οτιδήποτε, γύρισαν με θράσος. Αυτό καταλαβαίνω», είπε.

«Θα ερευνήσω την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου

«Διακρίνω ότι έχουν τελεστεί σοβαρά ποινικά αδικήματα όχι μόνο από τους δράστες, αλλά και από το σχολείο», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, ο οποίος πρόκειται να ερευνήσει την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Όπως σημείωσε και στο Newsbomb.gr, ο Σπύρος Δημητρίου, «διορίστηκα συνήγορος από τη μητέρα του άτυχου ανηλίκου που υπέστη απίστευτο βασανισμό εντός του περιβάλλοντος του σχολείου. Θα ερευνήσω με τη βοήθεια της Εισαγγελίας το ενδεχόμενο τέλεσης πλημμεληματικών και κακουργηματικών πράξεων όπως αυτά της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, της παρασιώπησης εγκλήματος και της υπόθαλψης εγκληματία».

Σε ό,τι αφορά τις ποινές στα παιδιά που έκαναν το bullying επεσήμανε ότι «δεν θα έχουν μεταχείριση σκληρού δικονομικού καταναγκασμού, καθώς δεν έχουν οι πιο πολλοί κλείσει τα 15 έτη. Το δικαστήριο ανηλίκων θα επιβάλλει μόνο κάποια αναμορφωτικά μέτρα».

Ωστόσο, τονίζει ότι «το σχολείο οφείλει να παρέχει ασφάλεια κατά την παραμονή των μαθητών εκεί». Όπως είπε ο δικηγόρος, αυτό που ενδιαφέρει την οικογένεια είναι να μην κουκουλωθεί αυτό το φαινόμενο. Είπε, επίσης, ότι θα ζητηθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου, δηλαδή και στους γονείς των παιδιών που άσκησαν εκφοβισμό αλλά και στο εποπτικό περιβάλλον του σχολείου, διοίκηση και καθηγητές.

Αποκάλυψε, δε, ότι προχθές η διευθύντρια του Γυμνασίου κάλεσε όλα τα παιδιά και ιδιαιτέρως απορημένη τα ρώτησε μα γιατί φοβούνται, ενώ τους ζήτησε να σηκώσει το χέρι όποιο παιδί φοβάται. Στη συνέχεια «απευθύνθηκε στον 15χρονο και τον ρώτησε "εσύ φοβάσαι" και το παιδί της απάντησε "φυσικά και φοβάμαι"». Εκείνη του απάντησε: «Για ποιο λόγο φοβάσαι, αφού έχεις παρακολουθήσει σεμινάρια σχολικού εκφοβισμού».

Σχετικές ειδήσεις