ΕΛΛΑΔΑ

Αρσάκειο: «Θα ερευνήσω την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο»,λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου

Αρσάκειο: «Θα ερευνήσω την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο»,λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου

Αρσάκειο: Την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, την παρασιώπηση εγκλήματος και της υπόθαλψης εγκληματία θα κληθεί να ερευνήσει ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου που έπεσε θύμα bullying εντός του σχολείου που φοιτούσε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, Σπύρος Δημητρίου μίλησε στο Newsbomb.gr όπου ανέφερε: «Διορίστηκα συνήγορος από τη μητέρα του άτυχου ανηλίκου που υπέστη απίστευτο βασανισμό εντός του περιβάλλοντος του σχολείου. Θα ερευνήσω με τη βοήθεια της Εισαγγελίας το ενδεχόμενο τέλεσης πλημμεληματικών και κακουργηματικών πράξεων όπως αυτά της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, της παρασιώπησης εγκλήματος και της υπόθαλψης εγκληματία».

Τι καταγγέλλει στο Newsbomb.gr η μητέρα του 15χρονου

Η μητέρα του 15χρονου μίλησε επίσης στο Newsbomb.gr όπου αποκάλυψε ότι τα φαινόμενα bullying σε βάρος του 15χρονου μαθητή του Αρσακείου, δεν είναι καινούργια.

Αντίθετα περιστατικό με λεκτική βία εναντίον του, είχε σημειωθεί και περίπου πριν έναν χρόνο.

Όπως σημείωσε η ίδια, ο χειρισμός ήταν τότε πιο διακριτικός από την πλευρά της οικογένειας και ο μαθητής που έκανε bullying στο γιο της είχε τότε απομακρυνθεί από το σχολείο.

«Κόκκινη γραμμή η σωματική βία»

«Το διαχειριζόμαστε και είχαμε καταφέρει τότε να περιοριστούν τα φαινόμενα εκφοβισμού. Τότε ήταν λεκτικό» αναφέρει η ίδια. Το τελευταίο διάστημα όμως το bullying μετατράπηκε σε σωματική βία. Τότε χωρίς δεύτερη σκέψη η οικογένεια αποφάσισε να απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές.

«Σε θέματα σχολικού εκφοβισμού είμαι κάθετη. Έχω βοηθήσει και άλαλα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Όταν, λοιπόν, ένιωσα ότι η κατάσταση με το παιδί μου ξεφεύγει και του ασκείται και σωματική βία, αυτό αποτέλεσε την κόκκινη γραμμή και καταγγείλαμε το περιστατικό στις αρχές», αναφέρει η μητέρα του 15χρονου.

«Δεν αντιμετωπίζονται με ευαισθησία τα περιστατικά»

Αναφορικά με τις ευθύνες του σχολείου, η μητέρα του 15χρονου δήλωσε στο Newsbomb.gr ότι σαφώς και υπάρχουν, ότι το σχολείο έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης και πως όλα δείχνουν ότι στο συγκεκριμένο δεν αντιμετωπίζονται με την ευαισθησία που αρμόζει τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού.

Η μητέρα μέσω του Newsbomb.gr ευχαριστεί τους αξιωματικούς του τμήματος Ανηλίκων γιατί «έκαναν εξαιρετική δουλειά στηρίζοντας την οικογένεια και το παιδί». Για τον 15χρονο γιο της λέει ότι «παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα, επέστρεψε στο σχολείο και έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Διαχειρίζεται τη νέα πραγματικότητα που είναι αναγκασμένος να βιώνει».

Διαβάστε επίσης:

Αρσάκειο: Το άγνωστο περιστατικό bullying στο 15χρονο – Τι καταγγέλλει στο Newsbomb.gr η μητέρα του

Αρσάκειο: «Πάμε σε πόλεμο, δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη» -Τα πρώτα λόγια της μητέρας για το bullying

Αρσάκειο: Τι απαντά το σχολείο για το περιστατικό εις βάρος 15χρονου