ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκίνητα: Στις εθνικές οδούς χωρίς σέρβις τα ΙΧ για το Πάσχα

Αυτοκίνητα: Στις εθνικές οδούς χωρίς σέρβις τα ΙΧ για το Πάσχα
Intime News

Η κακή συντήρηση αυτοκινήτων, φορτηγών, ακόμα και λεωφορείων μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις επικίνδυνες στους δρόμους.

Η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων έχει ξεκινήσει, ωστόσο οι οδηγοί φαίνεται να μην ενδιαφέρονται τόσο για τη συντήρηση των οχημάτων τους. Νωρίτερα σήμερα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης λίγο μετά το ύψος του Αλίμου στο ρεύμα προς Γλυφάδα ένα αυτοκίνητο φλεγόταν στην άκρη του δρόμου, με τον οδηγό να έχει προλάβει να βγει την τελευταία στιγμή. Αυτό είναι μόνο ένα από τα δεκάδες ατυχήματα των τελευταίων ημερών.

Με τις φωτιές και τα τροχαία να αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα, οι μηχανικοί αναφέρουν ότι οι οδηγοί αναβάλουν τα σερβις των οχημάτων τους όλο και περισσότερο.

«Το πρόβλημα έρχεται από κακή συντήρηση. Χρειάζεται τουλάχιστον ένας ετήσιος έλεγχος», είπε ο μηχανικός αυτοκινήτων, Δημήτρης Σταθάκης στην τηλεόραση του Mega.

Η κακή συντήρηση του αυτοκινήτου, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε τέτοιες καταστάσεις. Ακόμα και παραμονές του Πάσχα, που πολλοί ταξιδεύουν με τα αυτοκίνητά τους, κάποιοι δεν φτιάχνουν ούτε τα βασικά.

Οι ειδικοί προειδοποιούν και συνιστούν πριν από το ταξίδι ένα καλό έλεγχο στα λάστιχα, στα λάδια και στο νερό του αυτοκινήτου, δοκιμές στα φρένα σε συνεργείο και μεγάλη προσοχή για τη σωστή επιλογή καυσίμου.

Οι μηχανικοί προειδοποιούν αλλά πολλοί λόγω κόστους αποφασίζουν να ρισκάρουν. Στην ημερήσια διάταξη στο συνεργείο, και τα παζάρια οδηγών για μια καλύτερη τιμή στο σέρβις που πρέπει αλλά αποφεύγουν να κάνουν.

«Με 100 ευρώ το κάναμε παλιότερα, τώρα έχει φτάσει στα 130 – 140 ευρώ», ανέφερε ο Δημήτρης Σταθάκης.

Τα κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα πληθαίνουν στους δρόμους της χώρας, με τις εικόνες να δείχνουν ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της αμέλειας.

Διαβάστε επίσης

Αυτοκίνητα, δίκυκλα και τροχόσπιτα από 200 ευρώ: Ανοιχτή και σήμερα η αποθήκη με τα 114 οχήματα

Καραμπόλα στον Σκαραμαγκά: Αυτοκίνητο παραβίασε το κόκκινο και έπεσε σε δύο άλλα οχήματα

Τουρκία: Καραμπόλα με 58 οχήματα λόγω παγετού