ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Τα πρώτα λόγια της οικογένειας του 32χρονου οδηγού - «Είναι σε άσχημη κατάσταση»

Καλλιθέα: Τα πρώτα λόγια της οικογένειας του 32χρονου οδηγού - «Είναι σε άσχημη κατάσταση»
Φωτογραφία Αρχείου

Καλλιθέα: Σε βάρος του 32χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με το οικογενειακό περιβάλλον του να δηλώνει ότι ο οδηγός είναι σε άσχημη κατάσταση.

Για πρώτη φορά μετά το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12χρονης μαθήτριας στην Καλλιθέα μιλά η οικογένεια του οδηγού που παρέσυρε την άτυχη ανήλικη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σε βάρος του 32χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με το οικογενειακό περιβάλλον του να δηλώνει ότι ο οδηγός είναι σε άσχημη κατάσταση.

«Το κυριότερο θέμα είναι το παιδάκι και έπειτα είναι ο (…), που ούτως ή άλλως είναι πολύ κλειστός και πολύ ευαίσθητος σαν άνθρωπος και φαίνεται ήδη ότι έχει το αίσθημα της αυτοτιμωρίας. Είναι σε άσχημη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή είναι στον εισαγγελέα», ανέφερε συγκεκριμένα το οικογενειακό περιβάλλον του 32χρονου οδηγού.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Μαΐου στην κάθοδο της Θησέως στην Καλλιθέα, όταν το λαχανί smart κινούνταν με ευθεία πορεία και η 12χρονη μαζί με την αδελφή της βρίσκονταν στο διάζωμα και επιχείρησαν να διασχίσουν τον δρόμο λίγα μέτρα κάτω από τη διάβαση πεζών και το φανάρι της διασταύρωσης Θησέως και Σπάρτης. Το όχημα δεν πρόλαβε να την αποφύγει, με αποτέλεσμα να την παρασύρει από την δεξιά πλευρά του.

Η πλευρά του 32χρονου ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να αποφύγει το νεαρό κορίτσι με κάθε τρόπο, ενώ όπως λένε, ο οδηγός δεν συνήθιζε να τρέχει με αυτό το αυτοκίνητο.

«Το αυτοκίνητο είναι από τα smartάκια της πρώτης γενιάς κιόλας, με τα 40 άλογα, που λέμε να είναι κανένας κάγκουρας που τρέχει και κάνει όλη μέρα τέτοια. Συνήθως δεν οδηγούσε και πέρα από τη Γλυφάδα. Έτυχε δηλαδή χθες να πάει λόγω της δουλειάς. Τι να πω; Είναι απίστευτο», αναφέρει η οικογένεια του οδηγού.

Τα λόγια του πατέρα της 12χρονης συγκλονίζουν, «Είμαι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Δεν μπορείτε να με βοηθήσετε, δεν έχω τη δύναμη να μιλήσω», ενώ όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια της αδελφής της ανήλικης.

«Τι να πεις στην οικογένεια; Τι να πεις; Ό,τι και να πεις είναι περιττό. Όλοι το νιώθουμε εσωτερικά μας, δεν χρειάζεται να πούμε λόγια», είπε η οικογένεια του 32χρονου.

Στον 32χρονο απαγγέλθηκε η κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι ο οδηγός δεν είχε περάσει το όχημα από ΚΤΕΟ.

Σημείο καρμανιόλα

Πάντως οι κάτοικοι της Καλλιθέας καταγγέλουν ότι πρόκειται για ένα σημείο καρμανιόλα, όπου δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν συμβεί ατυχήματα.

«Πραγματικά η διασταύρωση εδώ είναι καρμανιόλα, δεν υπάρχει συγχρονισμός των φαναριών των πεζών με το κόκκινο. Στρίβουν αριστερά ενώ υπάρχει κόκκινο για τους πεζούς και στην άλλη λωρίδα υπάρχει πράσινο», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Ακόμα είναι προς διερεύνηση εάν ο 32χρονος οδηγός διέσχισε την Θησέως με πράσινο, πορτοκαλί ή ερυθρό σηματοδότη, καθώς βίντεο ντοκουμέντο δείχνει το όχημα να έχει αναπτύξει ταχύτητα πριν παρασύρει την 12χρονη, αλλά και να παραβιάζει κόκκινο σηματοδότη.

Διαβάστε επίσης:

Καλλιθέα: «Έλαμψες λίγο στον κόσμο αυτό» - Το συγκινητικό μήνυμα της δασκάλας της 12χρονης

Παράσυρση 12χρονης στην Καλλιθέα: «Μη μου τρυπάτε την καρδιά...» - Σπαράζουν τα λόγια του πατέρα της

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα στην Καλλιθέα - Ο ρόλος των μαρτύρων