ΕΛΛΑΔΑ

Ανδρέας Γιακουμάκης: «Δεν θα δω την παράσταση για το Βαγγέλη γιατί θα βιώσω έντονα τα μαρτύρια του»

Ανδρέας Γιακουμάκης: «Δεν θα δω την παράσταση για το Βαγγέλη γιατί θα βιώσω έντονα τα μαρτύρια του»
Eurokinissi

«Αυτό που με θλίβει είναι πως αντί να γίνει κάτι και να βελτιωθεί η κατάσταση αντιθέτως ακούμε κάθε μέρα σχεδόν τέτοια περιστατικά. Για αυτό κάποιοι φταίνε!», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη πριν 8 χρόνια είναι μία υπόθεση που αδιαμφισβήτητα συγκλόνισε το πανελλήνιο, δημιουργώντας αφενός νέα δεδομένα στην ελληνική κοινωνία αναφορικά με τις σχέσεις των νέων και αφετέρου έντονο προβληματισμό στους γονείς.

Η μυστηριώδης εξαφάνισή του αλλά και η αγωνιώδης, στη συνέχεια, αναζήτηση, επί 40 ημέρες, του νεκρού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη έμελλε να αφήσουν το στίγμα αυτής της υπόθεσης στην ελληνική κοινωνία.

Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η σύντομη, δυστυχώς, ζωή του 20χρονου Βαγγέλη δραματοποιήθηκε και αναμένεται να ανεβεί στο θεατρικό σανίδι.

Ο Χάρης Πεχλιβανίδης έχει αναλάβει τόσο την σκηνοθεσία όσο και τη σύλληψη της ιδέας της συγκεκριμένης παράστασης.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας Γιακουμάκης μιλώντας σχτικά με την παράσταση στο Cretalive δήλωσε πως «8 χρόνια και 3 μήνες λείπει ο Βαγγέλης μου. Το παιδί μου δεν ήταν αυτόχειρας. Το δολοφόνησαν» και συνεχίζει την σκέψη του με φωνή βαριά, γεμάτη αναστεναγμό και πένθος «από τον χαμό του Βαγγέλη μου μάθαμε στην Ελλάδα την λέξη μπούλινγκ. Αυτό που με θλίβει είναι πως αντί να γίνει κάτι και να βελτιωθεί η κατάσταση αντιθέτως ακούμε κάθε μέρα σχεδόν τέτοια περιστατικά. Για αυτό κάποιοι φταίνε!».

Σχετικά, δε, με την παράσταση ο Ανδρέας Γιακουμάκης δηλώνει στο Cretalive πως δεν επρόκειτο να τη δει δεδομένου ότι δεν επιθυμεί να βιώσει ακόμη πιο έντονα τα μαρτύρια που πέρασε το παιδί του. Ακόμη και στην δικαστική διαδικασία - όπως αναφέρει - οι μαρτυρίες ήταν μαχαιριές για εκείνον .

Σχετικές ειδήσεις