ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτική αντιπαράθεση Γεωργαντά, Θεοδωράκη και Διαμαντίδη για εκλογές και τράπεζα θεμάτων

Πολιτική αντιπαράθεση Γεωργαντά, Θεοδωράκη και Διαμαντίδη για εκλογές και τράπεζα θεμάτων

«Ναι, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επικρατήσει η παντοκρατορία. Δείχνει μία αλαζονεία» ανέδερε ο κ. Διαμαντίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Θεοδωράκης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Διαμαντίδης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με αφορμή τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και τα προβλήματα στην τράπεζα θεμάτων.

Ο κ. Γεωργαντάς ερωτηθείς αν είναι τόσο δύσκολο να διαχειριστεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης την κατάσταση με την τράπεζα θεμάτων, είπε: «Είναι κάτι που δυστυχώς μπορεί να συμβεί και το αντιμετωπίζουν από εχθές οι αρμόδιες αρχές. Είναι πολύ κακό να συμβαίνει αυτό σε μία διαδικασία που συμμετέχουν παιδιά. Δύνονται λύσεις και η αλήθεια είναι ότι είναι κακόβουλη αυτή η επίθεση η οποία γίνεται. Βρίσκουμε τρόπους να την αντιμετωπίσουμε».

» Το θέμα είναι ότι έχουμε μέχρι 280.000 προσπάθειες παρέμβασης το δευτερόλεπτο. Όλο αυτό είναι μεθοδευμένο και θέλουν να εμποδίσουν την πρόσβαση στην πλατφόρμα. Ο στόχος είναι να πραγματωθεί εύρυθμα η διαδικασία αυτή. Δεν ξέρω αν είναι πολιτικός λόγος αλλά είναι μεθοδευμένος. Για να αντιμετωπιστεί θέλει χρόνο αλλά πολλά ζητήματα ήδη λύθηκαν», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Με τη σειρά του ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως «εδώ έχουμε να κάνουμε με την αγωνία χιλιάδων παιδιών και εύχομαι να λυθούν αυτά τα θέματα. Και δεν το λέω για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν λέμε μεγάλες κουβέντες για ψηφιακό κράτος, γιατί τα προβλήματα υπάρχουν και έχουμε πολλά βήματα ακόμα να διανύσουμε ως χώρα και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα οφείλει να είναι πιο μετρημένο σε αυτά που λέει».

Έπειτα, ο κ. Διαμαντίδης ανέφερε ότι «είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Πρέπει να δώσουμε έμφαση σε αυτό, πρέπει να λυθεί. Ελπίζω πολύ σύντομα θα λυθεί και θα προχωρήσουμε».

Όταν, όμως, ρωτήθηκε αν τους την «πέφτει» ο κ. Μητσοτάκης άσχημα, όταν λέει ότι «αν δεν έβλεπε τον Ανδρουλάκη ως φάτσα και απλά άκουγε ή διάβαζε τα κείμενα θα νόμιζε ότι ήταν ο Τσίπρας», αμέσως απάντησε ότι «Ναι, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επικρατήσει η παντοκρατορία. Δείχνει μία αλαζονεία από την πρώτη μερα. Εμείς έχουμε βάλει έναν στόχο, όπως λένε και στην Κίνα 'κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα'. Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε την Κυριακή των πρώτων εκλογών».

Ο κ. Γεωργαντάς, βέβαια, ανέφερε ότι «Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τη λέξη παντοκρατορία επειδή ζητάει μία κυβέρνηση να είναι αυτοδύναμη και να είναι σταθερή, όπως πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είχαν τη δυνατότητα της αυτοδυναμίας. Αυτό από μόνο του δεν σημαίνει παντοκρατορία. Εδώ θέλουμε κυβερνητικές προτάσεις, προτάσεις διακυβέρνησης του τόπου».

Σχετικές ειδήσεις